Baš im se ne da sunce da im sine: Srbi hteli na građevinu u Norveškoj, ovi ih proterali zbog falsifikovanih diploma!
Foto: Thinkstock

Provaljeni

Baš im se ne da sunce da im sine: Srbi hteli na građevinu u Norveškoj, ovi ih proterali zbog falsifikovanih diploma!

11 srpskih državljana koji su se predstavili kao tesari i zidari bili su nadomak dobijanja posla na velikom građevinskom projektu, ali je njihov potencijalni poslodavac pre potpisivanja svih papira želeo da proveri njihove biografije
Objavljeno: 10:44h

Osam srpskih državljana koji su tražili boravišne vize u Norveškoj kako bi mogli da rade na gradilištu u Estfoldu deportovani su zbog lažnih diploma, piše NRD.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako se navodi, 11 srpskih državljana koji su se predstavili kao tesari i zidari bili su nadomak dobijanja posla na velikom građevinskom projektu, ali je njihov potencijalni poslodavac pre potpisivanja svih papira želeo da proveri njihove biografije.

Sa radnicima je došao u policijsku stanicu, gde su oni službenicima u imigracionoj službi na uvid dali "sertifikate da su imali profesionalni trening za zidarske poslove". Međutim, nakon provere sa srpskim vlastima ispostavilo se da je čak osam od 11 Srba imalo falsifikovane diplome. Oni su ubrzo morali da priznaju da su lažirali sertifikate, pa su smešteni na prvi let za Srbiju i zabranjen im je ulazak u Norvešku u narednih pet godina. Norveška policija je saopštila da će pooštriti kontrolu svih papira radnika iz inostranstva.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.