VATRENA STIHIJA U KIKINDI: Zapalila se TRAVA i TRSKA, požar se PROŠIRIO
Foto: Printscreen/RTS

VATRA

VATRENA STIHIJA U KIKINDI: Zapalila se TRAVA i TRSKA, požar se PROŠIRIO

Za vatrenu stihiju koja je napravila ogromne oblake dima javili su građani Železničkog Novor Reda gde se požar i desio i nažalost, proširio prema Nakovu na velikoj površini

Objavljeno:

Na obodu Kikinde u Železničkom Novom Redu, prema selu Nakovo, oko 16. 30 časova izbio je požar na velikoj površini, na više lokacija. Ekipe vatrogasno-spasilačkog bataljona su na terenu, a kako je za „Alo!“ rečeno u kikindskoj policiji, požar je stavljen pod kontrolu, ali još nije lokalizovan. Povređenih osoba nema.

Na ogromnoj površini gori trava i trska, a saobraćaj na putu Kikinda-Nakovo je na pola sata morao da bude zaustavljen, kažu u PU Kikinda. Uzrok požara najverovatnije je ljudski faktor, jer nije prvi put da nesavrsni građani pale otpad, suvu travu i drugo rastinje.

- Od 17 do 17.30 časova saobraćaj je zaustavljen. Požar je stavljeen pod kontrolu, ali nije još lokalizovan.-navode u Policijskoj upravi Kikinda.

Za vatrenu stihiju koja je napravila ogromne oblake dima javili su građani Železničkog Novor Reda gde se požar i desio i nažalost, proširio prema Nakovu na velikoj površini.

Oštre kazne

U kikindskoj policiji navode da Odeljenje za vanredne situacije u Kikindi sprovodi pojačanu kontrolu zabrane spaljivanja ostataka strnih useva i smeća na otvorenom prostoru. U slučaju pronalaska osoba koje spaljuju ostatke useva i otpada, biće preduzimane zakonske mere.

-Za nepoštovanje ovih mera predviđene su novčane kazne koje iznose: za pravna lica od 300.000 do 1.000.000, a za fizička lica od 10.000 do 50.000 dinara, sopšteno je iz policije.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.