UBIJENI ŽIŽIĆ POZAJMIO NOVAC STAKLORESCU FILIPU GAVRANOVIĆU: Zbog tih para ubijen je pekar Nikola
Ubijeni Luka Žižić, Foto: Nenad Kostić, Kurir

šok

UBIJENI ŽIŽIĆ POZAJMIO NOVAC STAKLORESCU FILIPU GAVRANOVIĆU: Zbog tih para ubijen je pekar Nikola

Sud je danas prilikom izricanja presude Gavranoviću naložio da se od svedoka, sada ubijenog Žižića, oduzme imovinska korist od 2.000 evra

Objavljeno:

Ubijeni Luka Žižić, nedavno ubijeni vlasnik kafića "Ritual" u Novom Beogradu, pozajmio je 2.000 evra staklorezcu Filipu Gavranoviću, koji je danas ponovo osuđen na 30 godina za ubistvo komšije Nikole Ostojića 2017. godine"

Žižić, koji je u postupku protiv Gavranovića imao status svedoka, pozajmio mu je novac preko žene I.S, koja ga je nakon toga pritiskala da vrati pozajmicu, prenosi Blic pisanje Tanjuga.

Filip Gavranović
Filip Gavranovićfoto: Facebook printscreen/Gavranovic Filip

Nakon što je ubio Ostojića 3. novembra 2017. godine, Gavranović je, prema presudi, iz njegove torbice uzeo 1.800 evra i uz još 200 evra iste večeri vratio dug Žižiću.

Sud je danas prilikom izricanja presude Gavranoviću naložio da se od svedoka, sada ubijenog Žižića, oduzme imovinska korist od 2.000 evra.

Podsetimo, Luka Žižić (37), ubijen je krajem aprila ove godine dok je u svom kafiću "Ritual" sedeo sa bratom i svojim prijateljima.

Kako se sumnja, u njega je Stefan M. (23) iz pištolja cz 99 ispalio 10 hitaca i pobegao električnim trotinetom. Identifikovan je odmah, a uhapšen nekoliko dana kasnije u iznajmljenom stanu u Kraljevu. Kasnije je priveden i momak koji mu je pomagao nakon likvidacije.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

- Osumnjičeni Stefan na saslušanju u tužilaštvu branio se ćutanjem. Uhapšen je na osnovu DNK-a i antropološkog veštačenja. Sumnja se da je on preko posrednika angažovan za ubistvo Žižića. Tačan motiv još nije poznat - kaže izvor blizak celom slučaju.

Inače, 20. maja ove godine osumnjičenom Stefanu na teret se stavlja i ubistvo Nikole Zečevića Zekea (38). Zečević je pre više od godinu dana izrešetan u glavnoj ulici u Kragujevcu dok se približavao svom objektu "Vila Jelena".

Podsećanja radi, Stefan M. iz Kraljeva dobro je poznat policiji, a do sada je hapšen 12 puta i osuđivan tri.

Luka Žižić je ubijen 28. aprila, a Stefan M. je uhapšen sedam dana kasnije u rodnom Kraljevu, gde se krio u štek-stanu. Kobnog dana ušao je obučen u radničko odelo u kafić Luke Žižića i u njega ispalio čak 10 hitaca. Međutim, prijatelji i brat ubijenog odmah su reagovali i pokušali da ga savladaju. Oni su mu strgli masku s lica, kačket, jednu rukavicu, čak i oduzeli pištolj. Iako je uspeo da se otrgne i pobegne električnim trotinetom, stvari koje su mu ostale na mestu zločina brzo su policiju dovele do njega.

Bonus video:

00:52

Pucnjava Nehruova, kafic Ritual

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.