TUTINCU 20 GODINA ZATVORA ZBOG TERORIZMA! Mirsad će biti PROTERAN iz Austrije!
Mirsad Omerović, Foto: RTS

pala odluka

TUTINCU 20 GODINA ZATVORA ZBOG TERORIZMA! Mirsad će biti PROTERAN iz Austrije!

U procesu koji traje više od šest godina, Mirsad je osuđen na zatvorsku kaznu, a prethodno se nagađalo da će biti osuđen na doživotnu kaznu zatvora ili na proterivanje iz ove evropske države

Objavljeno:

Državljanin Srbije Mirsad Omerović (40) iz Tutina osuđen je na 20 godina zatvora u Austriji zbog terorizma, a nakon odslužene zatvorske kazne biće proteran iz te zemlje, piše austrijski dnevni list Der Standard

Proces protiv Omerovića i njegovih saradnika traje od 2016. godine, kada je osuđen na 20 godina zatvora, ali je ta kazna poništena. U ponovljenom procesu opet je osuđen na istu zatvorsku kaznu.

Mirsad Omerović, poznatiji po nadimku Abu Tejmar, uhapšen je pre nekoliko godina zbog sumnje da je propovedao radikalnu ideologiju u džamiji u Austriji i zbog sumnje da je regrutovao borce koji bi ratovali za Islamsku državu na Bliskom istoku, piše Der Standard.

U procesu koji traje više od šest godina, Mirsad je osuđen na zatvorsku kaznu, a prethodno se nagađalo da će biti osuđen na doživotnu kaznu zatvora ili na proterivanje iz ove evropske države.

Srpski državljanin priznao je krivicu, ali nije želeo da iznosi nikakvu odbranu. U svojoj završnoj reči samo je rekao: “Promenio sam se” i priznao da su njegova dela bila pogrešna. Nakon izricanja presude kazao je da mu je drago što će njegova porodica moći da nastavi da živi u Austriji, pošto je bilo reči o proterivanju cele porodice zbog terosrističkih akata, prenosi austrijski Der Standard.

Pored Omerovića, pred sudijom su se našla i dvojica mladića, Austrijanac i Avganistanac, od kojih je prvi osuđen na uslovnu kaznu zatvora od dve godine, dok je drugi oslobođen optužbi.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.