Mira Marković tuži bivšeg upravnika zatvora u Beogradu zbog OBJAVLJENE KNJIGE!
Foto: Profimedia

15. GODINA PROCESA

Mira Marković tuži bivšeg upravnika zatvora u Beogradu zbog OBJAVLJENE KNJIGE!

Ona Blanušu optužuje da je neovlasćeno objavio knjigu "Čuvao sam Miloševića" o pritvorskim danima Miloševića pred njegovo izručenje Hagu
Objavljeno:

Udovica bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića vodi sudski proces protiv nekadašnjeg upravnika Okružnog zatvora u Beogradu Dragiše Blanuše.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ona Blanušu optužuje da je neovlasćeno objavio knjigu "Čuvao sam Miloševića" o pritvorskim danima Miloševića pred njegovo izručenje Hagu.

Mira Marković takođe tereti Blanušu i zbog nevlašćenog objaljivanja poverljivih fotografija u toj knjizi, kao i za otmicu, jer je navodno dozvolio da 28. juna 2001. NN lica bez odvedu Miloševića iz zatvora, a potom ga prebace u pritvor Haškog tribunala u kojem je skončao 11. marta 2006. U tom postupku suđenje se nastavlja 3. marta izvođenjem dokaza, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković. Istorijat ovog procesa koji je ušao u 15. godinu, krenuo je krivičnom prijavom protiv Blanuše koju je podneo punomoćnik Slobodana Miloševića, tada već pritvorenog u Haškom tribunalu.

foto: Profimedia, Nebojša Mandić

Nakon što je nekadašnje Peto opštinsko javno tužilaštvo u maju 2002. godine odbacilo krivičnu prijavu, Miloševićev punomoćnik je 21. maja 2002. godine podneo Petom opštinskom sudu zahtev za sprovođenje istrage protiv Blanuše. Optužnicu u ovom krivičnom postupku protiv Blanuše podigao je 2005. godine punomoćnik oštećenih kao tužioca - Slobodana Miloševića i pravnog sledbenika Mirjane Marković, navela je portparol Višeg suda Bojana Stanković. Tom optužnicnom Blanuši se stavljaju na teret dva krivična dela zloupotreba službenog položaja, neovlašćeno fotografisanje i otmica, dodala je Stanković. "U toku je dokazni postupak i naredni glavni pretres zakazan je za 3.mart", napomenula je ona.

BONUS VIDEO:

Forbs objavio listu NAJBOGATIJIH LJUDI u Srbiji i regionu

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.