"IMAO SAM POMRAČENJE I PUCAO": Radoslav Murgaški pravosnažno osuđen zbog UBISTVA BRATA u Novom Sadu
Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

jezivo

"IMAO SAM POMRAČENJE I PUCAO": Radoslav Murgaški pravosnažno osuđen zbog UBISTVA BRATA u Novom Sadu

Radoslav je sa nekoliko hitaca iz pištolja ubio rođenog brata u dvorištu porodične kuće, 12. juna 2020. godine u novosadskom naselju Klisa

Objavljeno:

Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je osudio Radoslava Murgaškog (50) iz Novog Sada na devet godina zatvora zbog ubistva brata Žareta (46).

Radoslav je sa nekoliko hitaca iz pištolja ubio rođenog brata u dvorištu porodične kuće, 12. juna 2020. godine u novosadskom naselju Klisa.

Odlukom Apelacionog suda potvrđena prvostepena presuda novosadskog Višeg suda od 24. februara ove godine. Žalbe, koju su podneli i tužilaštvo i branilac okrivljenog, su odbijene.

Hapšenje
foto: MUP

Sud mu je prethodno za krivično delo ubistvo utvrdio kaznu zatvora u trajanju od osam godina, a za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje, promet oružja i eksplozivnih materija dve godine, te mu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet godina, u koju se uračunava vreme provedeno u pritvoru. Navedenom presudom, od okrivljenog su oduzeti pištolj i municija, dok su zakonski zastupnici iza pokojnog oštećenog radi ostvarivanja imovinskopravnog zahteva upućeni na parnični postupak, navodi se u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.

Podsećanja radi, Murgaški je tokom suđenja priznao delo, ali rekao da je to uradio kako bi zaštitio svoj život, a ne ubio brata. Rekao da se plašio Žareta koji je, kako je rekao, više puta u poslednjih nekoliko godina, u njegovoj blizini repetirao pištolj, kao i da su njih postojali problemi više od 20 godina. Rekao je da se kaje i da je voleo brata.

Govoreći o onome što se desilo kobnog dana, Murgaški je rekao da je došao da donese novac da se plati pražnjenje septičke jame i da se plati račun za vodu. Žareta je video u dvorištu kako farba fasadu.

- Prišao sam mu i sa dva metra od njega, izvadio sam novac i rekao da nije lepo da zavrće vodu koju redovno plaćam. Odgovorio mi je da će voda biti zavrnuta i da ću mu ja platiti mnogo više. Stavio sam novac u džep i krenuo kod majke, a on me je gađao nožem, a zatim i valjkom kojim je krečio, ali me nije pogodio. Čuo sam „klik“ imao sam strah da će me ubiti. Imao sam pomračenje, repetirao sam pištolj i pucao - ispričao je Radoslav, preneli su tada mediji.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.