ISCENIRALI UDESE, PRAVILI SAČEKUŠE, NAMAMLJIVALI U STANOVE: Ovako su Vračarci izvršili SUROVA UBISTVA
Hapšenje Vračaraca, Foto: MUP

STRAŠNO

ISCENIRALI UDESE, PRAVILI SAČEKUŠE, NAMAMLJIVALI U STANOVE: Ovako su Vračarci izvršili SUROVA UBISTVA

Organizovana kriminalna grupa je za cilj imala vršenje krivičnih dela teško ubistvo za koje se može izreći kazna zatvora od 20 godina ili doživotni zatvor

Objavljeno:

Nakon policijske akcije MUP, BIA i SBPOK u okviru koje su uhapšeni pripadnici kriminalne "Vračarske grupe", Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je Naredbu o sprovođenju i proširenju istrage kojom je obuhvaćeno 38 osoba. Istraga, osim tri ubistva, obuhvata i pet pokušaja ubistava, a ovo su detalji ubistava.

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, u periodu od početka 2019. godine do 11. novembra 2022. godine, na teritoriji Republike Srbije, sposobni da shvate značaj svog dela i da upravljaju svojim postupvima, sa umišljajem, svesni da je njihovo delovanje zabranjeno i hteli su njegovo izvršenje, okrivljeni Nikola Vušović i Uroš Piperski organiuovali su organizovanu kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali osumnjičeni Nedeljko Todorović, Dario Đorđević, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Naumovski, Vladan Miketić, Vladimir Kovačević, Bur Ursulob, Darko Maletić, Rašo Ban, Đorđe Knežević, Ivo Bukljaš, Jovan Bošnjak, Jovica Sovilj, Nikola Kačarević, Lazar ILić, Marko Drakula, Marko Tacić, Miloš Pavlović, Miloš Raičević, Nikola Božilović, Nikola Milenković, Nikola Filipović, Petar Jevtić, Radivoje Jovanović Rajko Topić, Stevan Mandarić, Strahinja Savić, Filip Grujić, Ivan Biletić, Vojin Stupar, Miloš ANdrejević, Aleksandar Ostojić, Draško Nikolić i Nikola Vukojević.

Organizovana kriminalna grupa je za cilj imala vršenje krivičnih dela teško ubistvo za koje se može izreći kazna zatvora od 20 godina ili doživotni zatvor, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašćena proizvodnja, držanje, nođenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a sve u cilju stivanja finansijske i druge koristi.

1 / 5 Foto: MUP

Oni su, kako je navedeno, imali i drugu predelu glavee ciljeve i to zastrašivanje suparrničkih kriminalnih grupa, preuzimanje prevlasti na tržištu opojne drohe, "likvidaciju" pripadnika superničkih kriminalnih grupa.

Šarcu s leđa pucali u glavu

Strahinja Savić, Aleksandar Milošević, Dario Đorđević, Ivan Biletić i Vojin Sumnjiče se da su, kako je navedeno u krivičnoj prijavi, 17. oktobra u Bulevaru Mihajla Pupina, u podzemnoj garaži tržnog centra "Ušće" po prethodnom dogovoru i planu lišili života Aleksandra Šarca i to "iz koristoljublja i drugih niskih pobuda i na podmukao način".

Ubistvo Aleksandra Šarca
Ubistvo Aleksandra Šarcafoto: Nemanja Nikolić

Lazar Ilić je, dovodeći u opasnost živote drugih lica koja su se nalazila na parkingu prižao Šarcu s leđa i iz pištolja sa prigušivačem ispalio dva hica u predelu glave, čime mu je naneo teške telesne povrede opasne po život u vidu prostrelnih rana u predelu levog potiljka i levog obraza. Šarac je usled zadobijenih povreda preminuo 26. oktobra.

Kako je objašnjeno iz Tužilaštva za organizovani kriminal, osumnjičeni Nikola Vušović je kao organizator kriminalne grupe, a u cilju ubistva Aleksandra Šarca, izdao nalog Nedeljku Todoroviću da pronađe lokaciju za izvršenje ubistva, kao i mesto na kom bi kasnije uništili dokaze, što je on i učinio. Zadatak Strahinje Savića bio je da doveze izvršioce ubistva na mesto na kom je trebalo da napadnu Šarca, a Đorđe Knežević, Ivo Bukljaš i Marko Tacić trebalo je da lociraju vozilo koje je Šarac koristio i kojim je i došao u garažu.

Nikola Milenković, Ivan Biletić i Vojin Stupar imali su zadatak da Lazara Ilića prokrijumčare preko granice u Crnu Goru.

Za izvršioca ubistva najpre je angažovan Filip Grujić, a finansiranje ubistva je finansirano tako što je zahtevano od Miloša Andrejevića da isplati novac u iznosu od 60.000 evra osumnjičenom Nikoli Kačareviću.

Nedeljko Todorović je o svim aktivnostima koje su se ticale ubustva Aleksandra šarca obaveštavao Nikolu Vušovića i prenosio je njegove naloge za izvršenje ubistva ostalim učesnicima ubistva, dok je Nikola Kačarević odavao informacije o kretanju Aleksandra Šarca, njegovim navikama i mestima koja posećuja i zakazivao susrete sa Šarcem o kojima je obaveštavao Vušovića, napominjući kakvu garderobu nosi Šarac u više navrata tokom dana.

Strahina Savić je iznajmljivao vozila po nalozima Vušovića i njima prevozio ostale učesnike do mesta ubistva, ali je i zajedno sa Lazarom Ilićem iznajmljivao stanove u kojima je boravio do dana ubistva i od Vušovića uzeo silikonske maske koje bi koristili izvršioci ubistva kako bi prikrili svoj identitet.

Lazara Ilića je Aleksandar Milošević obučavao da rukuje vatrenim oružjem i pripremao ga za izvršenje ubistva.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.