HRVATIN I LALIĆ PRIZNALI KOLIKO SU PARA DOBIJALI ZA PRLJAVE POSLOVE UNUTAR KLANA: Svaki zadatak se SKUPO PLAĆAO
Bojan Hrvatin, Foto: MUP

OTKRIVENO JE

HRVATIN I LALIĆ PRIZNALI KOLIKO SU PARA DOBIJALI ZA PRLJAVE POSLOVE UNUTAR KLANA: Svaki zadatak se SKUPO PLAĆAO

Otkrio je ko je ubio škaljarce na Krfu, kao i kako su likvidirani Dedović i Stamatović u Atini, a pored toga govorio je i o tome koliko je plaćen za ubistva, kao i koji mu je bio motiv da prizna zločine

Objavljeno:

Danas će se u Specijalnom sudu u Beogradu nastaviti suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Na jučerašnjem suđenju, svedok-saradnik u ovom postupku Bojan Hrvatin nastavio je svoje svedočenje u kojima je detaljno pričao o zločinima klana koji nisu na optužnici.

Otkrio je ko je ubio škaljarce na Krfu, kao i kako su likvidirani Dedović i Stamatović u Atini, a pored toga govorio je i o tome koliko je plaćen za ubistva, kao i koji mu je bio motiv da prizna zločine. Na pitanje zamenika tužioca koliko je novca dobio za prljave poslove, Hrvatin je rekao da je za Veličkovića dobio 10.000 evra, za Lazarevića 20.000, pa dodao:

"Za primopredaju oružja 10.000, za jedno zadržavanje na stadionu 300 evra. I za Zdravka Radojevića 10.000 evra." Ništa manje izričit nije bio ni svedok-okrivljeni Srđan Lalić koji je tokom svog izlaganja u prethodnih par meseci takođe govorio o finansijskim prihodima grupe.

Lalić je tom prilikom istakao da je "situacija 2019. godine bila jako slaba", te da je "tek 2020. godine, i to tek druga polovina, grupa počela ozbiljno da prihoduje, kao i da je razvila poslove". "2019. godine, to je bilo tek par hiljada evra, ne biste verovali, bili su mizerni. Ne znam koliko je ko zarađivao, svi su imali neke svoje kriminalne aktivnosti, braća Budimir su recimo bila zadužena za marihuanu, ne mogu da znam koliko su im bili prometi. Niko nije bio zadužen za finansije, svako je imao svoj novčanik. Ja recimo, u okviru kavačkog klana, ne znam koliko novca oni dobiju, reše koliko će nekome da isplate", istakao je Lalić i dodao:

"Meni je Belivuk davao novac, jednom 10.000 drugi put 5.000 evra i jednom kilogram kokaina koji nije ispao kilogram jer smo ga podelili. Tih 5.000 je bilo posle Atine, ne znam tačno za šta je sve to bilo. Taj kilogram kokaina, mi smo umešali i dobili dva kilograma, ostao je kod braće Budimir, ja sam možda uzeo sedam do 10.000 evra za 200 ili 300 kilograma kokaina", istakao je Lalić.

Nakon njegove konstatacije, usledilo je pitanje advokata: "Vi ste sve to radili za tih pet, plus 10.000 evra i kokain?" "Znam, zvuči neverovatno, samo sam toliko dobio. Znam da imate zamisao kako je to funkcionisalo, ali ništa nije tako", istakao je Lalić.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.