MISTERIJA SMRTI POZNATOG SRPSKOG SLIKARA REŠENA NAKON 20 GODINA: Nekadašnji načelnik SVE OTKRIO, sve ISPLIVALO
Dragan Malešević Tapi, Foto: Printscreen/Youtube/cvele krele

ŠOKANTAN INTERVJU

MISTERIJA SMRTI POZNATOG SRPSKOG SLIKARA REŠENA NAKON 20 GODINA: Nekadašnji načelnik SVE OTKRIO, sve ISPLIVALO

On je posle 20 godina progovorio o slučaju koji i dan danas intrigira javnost

Objavljeno: 20:02h

Dragan Malešević Tapi umro je 29. oktobra 2002. godine u zgradi gradske policije kada je priveden na saslušanje, a kako mnogi smatraju, greškom usred policijske brutalnost - na kraju i izdahnuo u njihovim rukama.

- Mene su optužili da sam ja zadavio Dragana Maleševića Tapija - rekao je nekadašnji načelnik Odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

On je posle 20 godina progovorio o slučaju koji i dan danas intrigira javnost. Popović je detaljno opisao šta se desilo te noći kada je Tapi umro.

Dragan Malešević Tapi
Dragan Malešević Tapifoto: Printscreen/Youtube/cvele krele

- Mi smo tada radili akciju "Beograd" kako bi otkrili ko je ubio generala Boška Buhu. Radeći tu priču tužilac je jedno veče naredio da se Tapi privede na informativni razgovor u naše odeljenje. Pošto je to bila akcija na nivou gradskog SUP-a mi smo zamolili kolege iz Četvrtog odeljenja (oni se bave drogom) da privedu Tapija i da ga dovedu kod nas. Doveli su čoveka dole, Tapi je seo i rekao da je imao tri infarkta. Zapalio je cigaru, pao na glavu. Došla je hitna i posle obdukcije je ustanovljeno da mu je pukla trbušna aorta - rekao je Žarko Popović.

On kaže da je njegova sreća bila što je to veče, mnogo ranije pre nego što je Tapi doveden, vodio akciju na širem području Beograda sa 50 operativaca gradskog SUP-a i 50 operativaca BIA-e.

Žarko Popović
Žarko Popovićfoto: Printscreen/HappyTV

- Mi smo radili tu akciju do jedno 2 ujutru. Kad sam došao u kancelariju kolege su mi rekle šta se desilo. Pitao sam samo da li je urađena obdukcija. - rekao je Popović u intervjuu za Balkan info i dodao da su ga nakon toga optuživali da je on sam kesom zadavio Tapija i da je tu kesu vratio u pisaći sto.

- Zamislite kakav bi ja trebalo debilčina da budem da kesu sa DNK profilom pokojnog Maleševića vratim u svoj pisaći sto. Mene su saslušavali dosta puta... - rekao je Popović.

On je potvrdio da je Tapi radio za službu Državne bezbednosti i istakao da je Tapi bio fenomenalan falsifikator.

Bonus video:

04:47

UBISTVO BRAĆE BITIĆI JE OMČA OKO VRATA SRBIJE Beriša kod Basare: Ne verujem da Guri nije znao šta mu se dešava u jedinici

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.