TUŽILAŠTVO NAREDILO JOŠ 2 VEŠTAČENJA U SLUČAJU MASAKRA KOD MLADENOVCA: Evo šta SLEDI
Ubica iz Mladenovca, Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/Društvene mreže

JAVLJENO JE

TUŽILAŠTVO NAREDILO JOŠ 2 VEŠTAČENJA U SLUČAJU MASAKRA KOD MLADENOVCA: Evo šta SLEDI

Prema informacijama koje prenosi Telegraf, u toku ove nedelje biće ispitano još 11 svedoka.

Objavljeno: 15:37h

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu naređena su dva veštačenja u slučaju masakra kod Mladenovca, piše "Telegraf.rs".

Uroš B. 4.maja ove godine sejao je smrt po selima Malo Orašje u Dubona. U krvavom piru ubio je osam osoba, a ranio 14.

Prema informacijama koje prenosi Telegraf, u toku ove nedelje biće ispitano još 11 svedoka.

- U toku su DNK-a i balistička veštačenja. U Tužilaštvu su do sada saslušana 37 svedoka. U pitanju su članovi porodice ubijenih, oštećeni i očevici. Ispitivanje svedoka nastavlja se i ove nedelje - kaže izvor blizak istrazi.

Mladenovac
foto: MUP, Petar Aleksić

Uroš je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu priznao da je na ljude pucao jer je "osećao da su meštani stvarali zaveru protiv njega, da je bio izložen podsmehu, ruganju, isejavanju".

Nakon ubistva, policija je uhapsila njegovog oca, ujaka i brata. Njima je svima određen pritvor do 30 dana.

Uroš je masakr izveo samo dan nakon masovnog ubistva dece u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Smrt je počeo da seje iz sela Malo Orašje, a zatim došao u Dubonu. Nakon što mu se očev "mercedes" zaglavio u obližnoj njivi ukrao je automobi. Kradenim vozilom došao je naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

1 / 8 Foto: Društvene mreže

Urošu se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R.B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

On se takođe nalazi u pritvoru kao i ujak osumnjičenog U.B, G.G. koji se takođe sumnjiči za krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija.

Bonus video:

01:25

Mladenovac 1

(Espreso/Telegarf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.