UHAPŠENO ŠEST RADNIKA VOZNOG PARKA U ZDRAVSTVENOM CENTRU KNJAŽEVAC: Trgovali GORIVOM
Policija (ilustracija), Foto: Rina

akcija policije

UHAPŠENO ŠEST RADNIKA VOZNOG PARKA U ZDRAVSTVENOM CENTRU KNJAŽEVAC: Trgovali GORIVOM

Osumnjičenom D. V. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su D. Đ., S. S., M. N., B. M. i M. Đ., uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu

Objavljeno: 12:13h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Uhapšeni su D. V. (1975) odgovorno lice voznog parka u Zdravstvenom centru Knjaževac, kao i radnici voznog parka navedenog zdravstvenog centra: D. Đ. (1966), S. S. (1985), M. N. (1988), B. M. (1977) i M. Đ. (1994).

Oni se sumnjiče da su od jula 2021. do kraja avgusta 2022. godine koristili kompanijske kartice za sipanje goriva od jednog ugovornog dobavljača, za službena vozila Zdravstvenog centra Knjaževac, kao i da su potpisivali otpremnice kojim se potvrđuje da su naftni derivati navodno sipani u službena vozila, iako vozila nisu bila na toj benzinskoj stanici.

Kako se sumnja, oni su na ovaj način oštetili Zdravstveni centar Knjaževac u ukupnom iznosu od 3.106.303 dinara.

Osumnjičenom D. V. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su D. Đ., S. S., M. N., B. M. i M. Đ., uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video:

05:17

KORUPCIJA U DRŽAVNOM ZDRAVSTVU Stankov: Pacijenti treba da znaju svoja prava, a lekari rade nešto ŠTO NIKAKO NE BI SMELI!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.