KAPETAN BUGARSKOG BRODA UHAPŠEN U SRBIJI: Sumnja se da je sa njegovog plovila iscurelo 35.000 litara nafte u Dunav
Policija (ilustracija), Foto: Instagram/192_rs

istraga u toku

KAPETAN BUGARSKOG BRODA UHAPŠEN U SRBIJI: Sumnja se da je sa njegovog plovila iscurelo 35.000 litara nafte u Dunav

Bugarski kapetan broda će nakon isteka zadržavanja biti sproveden na saslušanje u tužilaštvo.

Objavljeno:

Bugarski državljanin L.C. kapetan broda Džambo 3 sa kojeg je, kako se sumnja iscurelo 35.000 litara goriva u Dunav uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo zagađenje životne sredine.

Njemu je po nalogu glavnog javnog tužioca u Bačkoj Palanci, Milana Kneževića određeno zadržavanje do 48 sati.

On će nakon isteka zadržavanja biti sproveden na saslušanje u tužilaštvo.

Podsetimo, u Dunavu kod Novog Sada pojavila naftna mrlja, nakon što se iz bugarskog broda izlilo čak 35.000 litara goriva.

- Alarmirane su sve službe. Na terenu su pokrajinska vodna inspekcija i inspekcija za zaštitu životne sredine, nadležno javno tužilaštvo, policija i pripadnici jedinice za vanredne situacije MUP-a. Bitno je da smo odreagovali na vreme i stručnjaci našeg preduzeća zajedno sa policijom i predstavnicima Laboratorije za zaštitu životne sredine vrše uzorkovanje kako bi tačno utvrdili o kakvoj je nafti reč. Kada to utvrdimo, moći ćemo adekvatno da reagujemo po protokolu za date situacije i specijalnim procedurama za postupanje prilikom ovakvih incidenata sprečimo dalje širenje naftne mrlje što nam je najbitnije kako bi se izbegla veća šteta koja će svakako istragom biti utvrđena kao i otkriveni krivci za ovaj incident - rekao je kratko za rukovodilac službe za zaštitu voda JVP "Vode Vojvodine" Jovan Vignjević.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.