POLICIJA SPREČILA NELEGALAN TRANSPORT SVINJA U RAŠKOJ
Svinje, Foto: Lars Klemmer / AFP / Profimedia

KRIMINAL

POLICIJA SPREČILA NELEGALAN TRANSPORT SVINJA U RAŠKOJ

O svemu je odmah obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Raškoj, a protiv odgovornog lica, vozača, biće podneta krivična prijava

Objavljeno: 19:24h

Na teritoriji opštine Raška danas je, zahvaljujući brzoj reakciji saobraćajne policije i veterinarske inspekcije, sprečen pokušaj nelegalnog transporta 19 prasadi nepoznatog zdravstvenog statusa i porekla, koja su odmah oduzeta i eutanazirana u cilju sprečavanja širenja afričke kuge svinja (AKS).

Saobraćajna policija je na magistralnom putu Raška - naselje Vlasovo zaustavila privatno vozilo, koje je prevozilo prasad koja su navodno kupljena u Aleksandrovcu, a prevožena su bez ušnih markica i zakonom propisane dokumentacije za životinje u prometu, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

O svemu je odmah obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Raškoj, a protiv odgovornog lica, vozača, biće podneta krivična prijava.

Iz Ministarstva podsećaju da je nedavno zajedničkom akcijom Republičke veterinarske inspekcije, saobraćajne policije i Tužilaštva sprečen transport potencijalno zaraženih svinja na teritoriji grada Čačka.

Krivični zakonik predviđa novčanu kaznu ili zatvor do dve godine za one koji ne postupaju po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za suzbijanje ili sprečavanje zaraznih bolesti životinja, navelo je Ministarstvo.

Bonus video:

00:08

U Zvečanu policija suzavcem i šok bombama na okupljene Srbe, čuju se i rafali

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.