"HTEO JE DA OTME DEČAKA": Ispovest putnice iz taksija koju je UBICA IZ MLADENOVCA oteo, OVO joj je reko KOBNE NOĆI!
Foto: Printscreen/Youtube/Insajder Video

TRAGEDIJA KOJA JE ZAVILA SRBIJU U CRNO

"HTEO JE DA OTME DEČAKA": Ispovest putnice iz taksija koju je UBICA IZ MLADENOVCA oteo, OVO joj je reko KOBNE NOĆI!

U momentu kada je Blažić ušao u vozilo ni Jelena ni taksista nisu znali šta se dešava

Objavljeno:

"Ok, ljubavi spasićemo bebu" jezive su reči koje je masovni ubica Uroš Blažić, nakon što je poubijao devetoro mladih u selima oko Mladenovca uputio devojci u čiji je taksi upao dok je bežao od policije.

Više od četiri meseca je prošlo kada je Uroš Blažić (20) započeo svoj krvavi pir u kome je ubio devetoro mladih starosti od 15 do 26 godina, a teško ranio još 13 osoba u mestima Malo Orašje i Dubona.

Nakon što je obavio masakr, ubica Uroš Blažić, bežeći od policije, sakrio je oteti automobil, a zatim se peške uputio ka naplatnoj rampi Mali Požarevac. U koloni vozila koji su čekali da izađu na auto-put ka Beogradu poslednji u nizu bilo je taksi vozilo, a u njemu Jelena Ajdinović, koja je potkrila nepoznate detalje te kobne noći.

"Mladić istrčava iz šume i ulazi u moje vozilo"

Jelena je te večeri krenula taksijem iz Smedereva kod svog momka na Ub. Vozio ju je čovek koga zna od ranije, a kako je rekla u svojoj ispovesti za "Insajder", ni slutila nije da će momak koji se teturao iz šumarka ući u njeno vozilo i da će upravo on biti masovni ubica koga u tom momentu traži 600 pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova.

Mladenovac
Mladenovacfoto: Nenad kostić

- Videla sam mladića, istrčava iz šumice, prelazi ulicu trči. Mislila sam da radi na naplatnoj rampi. Nisam ni sanjala da će on ući u naše vozilo - započinje svoju ispovest Jelena.

Kako kaže, u taksi na zadnje sedište ulazi Blažić naoružan sa dve bombe.

- Rekao je - vozi taksi ili ću da bacim bombu, ubio sam toliko i toliko ljudi - kaže Ajdinović.

Po naredbi taksista skreće na seoski drum. Dalje planira i otmicu još jednog dečaka koji je vozio bicikl na putu.

- Taksista je skrenuo, išli smo kroz neke šumice. Uroš je hteo da uzme i jednog dečaka. Rekla sam mu da nije potrebno i da treba da ispravlja svoje greške, a ne da prvi još veće - priseća se Jelena.

Ni Jelena ni taksista nisu znali za masakr kada je Blažić ušao u vozilo

U momentu kada je Blažić ušao u vozilo ni Jelena ni taksista nisu znali šta se dešava. Zbog većeg prisustva policije mislili su da se desila saobraćajna nesreća. U vozilu im je ispričao šta je uradio.

Osumnjičeni za ubistvo
Osumnjičeni za ubistvofoto: Nemanja Nikolić, Mup

- Da je ubio ljude jer su ga dirali, provocirali, pričao je o nekim stanovima, da njegov otac nije dobio. Slagala sam da sam u drugom stanju, da bi, ako ne vidi smisao da spase mene i taksistu, spasao bebu. On je rekao "ok ljubavi, spasićemo bebu", jer je video policiju. Rekao je da ako nas zaustavi policija da kažem da sam ja njegova supruga, da sam u drugom stanju i da idemo kod lekara. Rekla sam mu da ako njega budemo prvo vozili ima da kasnim baš dugo kod verenika, a on će to da prijavi i Blažić pristaje da ide ka Ubu - priseća se Jelena.

Poziv od centrale samo uznemirio ubicu

U toku vožnje taksista prima poziv iz centrale.

- Pitali su ga da li zna nešto, on je rekao da ne zna mnogo. Uroš je počeo da paniči kada je taksista spustio slušalicu. Rekla sam mu da ti nije ništa strašno i da je morao da kaže jer je video policiju - priseća se Jelena.

Po ulasku u Ub Blažić joj je rekao da pazi šta radi i da ni slučajno ne zove policiju.

- Rekao mi je da tek za jedno mesec dana mogu da ga dam u novinama i da kažem da je on kralj i car - priseća se Jelena za "Insajder".

Jelena Ajdinović
Jelena Ajdinovićfoto: Printscreen/Youtube/Insajder Video

Svedočili Blažićevi roditelji

Za to vreme, dok se Blažić vozio ka Kragujevcu, policija je pretresala teren oko Mladenovca i Smedereva. Upali su i u kuću njegovih roditelja, koji su bili zatečeni situacijom. Kako kažu nadležni, roditelji Uroša Blažića nisu bili upućeni u namere svog sina.

Tek kada je taksista ostavio Blažića na ulazu u naselje Grošnice pozvao je policiju.

Od nesrećnog taksiste Uroš je uzeo i 3.000 dinara da bi se sakrio u dvorišni objekat imanja svog ujaka, gde je i uhapšen.

Bonus video:

01:25

Mladenovac 1

(Espreso / Blic / Insajder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.