UHAPŠEN JOŠ JEDAN SUBOTIČANIN: Držao ZAŠTIĆENU VRSTU u DVORIŠTU!
Policija, Foto: Marina Lopičić

Nađene čak 23 životinje

UHAPŠEN JOŠ JEDAN SUBOTIČANIN: Držao ZAŠTIĆENU VRSTU u DVORIŠTU!

Protiv osumnjičenog biće podneta krivična prijava, u redovnom postupku, Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici

Objavljeno: 15:06h

Policija u Subotici, po nalogu osnovnog javnog tužioca u Subotici, podneće krivičnu prijavu protiv muškarca (44) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Policija je u dvorištu koje je osumnjičeni koristio pronašla 23 papagaja zaštićene vrste, za koje nije posedovao potvrde o poreklu, kao ni dozvolu za njihovo držanje.

Protiv osumnjičenog biće podneta krivična prijava, u redovnom postupku, Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Policija, Uviđaj, Ubistvo
foto: Public

Podsetimo,iz Zoološkog vrta Palić su saopštili da je slučaj lavice Kiki pokazao je, nažalost, da dokle god postoje ljudi koji kupuju divlje životinje iz zabave, bez provere uslova za držanje i svesti da moraju da imaju dozvolu za držanje dobijenu isključivo od Ministarstva zaštite životne sredine, u naša prihvatilišta stizaće ptice odsečenih krila sprečene tako da pobegnu, ptice ulepljenih kljunova da ih niko ne bi čuo, životinje različitih vrsta koje ostaju bez vazduha u kutijama u kojima su skučene, pa i takve poput male lavice.

Bonus video:

01:49

VUK KOSTIĆ OSUĐIVAN NEKOLIKO PUTA ZBOG JEZIVOG HOBIJA! Uživa u tome, a ovim rečima se brani: Nikada ne UBIJAM zaštićene i zdrave

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.