PRIJATELJI MLADIĆA UBIJENOG U SUBOTICI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Ogromna tuga posle STRAVIČNOG zločina (VIDEO)
Policija, Foto: Aleksandar Čolić

ubistvo

PRIJATELJI MLADIĆA UBIJENOG U SUBOTICI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Ogromna tuga posle STRAVIČNOG zločina (VIDEO)

U pucnjavi u kojoj je ubijen mladić iz Subotice, prethodila je svađa na pumpi

Objavljeno:

- Divan dečko, sportista i to dobar - ovim rečima priča prijatelj Filipa Željkovića (21) iz Subotice, koji je u subotu uveče ubijen nakon okršaja sa grupom mladića na jednoj benzinskoj pumpi.

Filip Željković (21) iz Subotice ubijen je u pucnjavi, kada je grupa napadača iz automobila ispalila hice u mladića. Ubistvo se dogodilo u noći između subote i nedelje, 14. i 15. oktobra, u Ulici Segedinski put, između Subotice i Palića, nedaleko od benzinske pumpe gde je započeo sukob, u blizini marketa.

"Sećam se kada je poneo titulu najboljeg"

Kako se saznaje, ubijeni mladić je najstarije dete u porodici, ima mlađeg brata i mlađu sestru. U tom kobnom trenutku, kada su napadači ispalili hice, sa Filipom u kolima je bio i njegov mlađi brat koji je 2005. godište.

- Mnogo mi je žao i teško što čujem da je ubijen Filip. Neverovatno i tužno. Divan dečko. Sportista, i to dobar. Trenirao je vaterpolo i bio je golman. Sećam se kada je poneo titulu najboljeg na jednoj od utakmica, a sigurno da je bilo i više priznanja, ali ne uspem sve da ispratim. Koliko znam bio je u Vaterpolo klubu "Spartak – Prozivka", ali poslednje dve godine nije trenirao u Subotici, ne znam da li je negde dalje otišao. Sada kada ukucate njegovo ime samo se nižu tekstovi i fotografije na kojima i njegovo lepo lice krasi uspeh Subotičana – kaže Subotičanin koji je poznavao ubijenog mladića i neko vreme mu je bio i komšija.

00:58

Ubijen mladić na benzinskoj stanici u Subotici

Kako je ispričao, ubijeni Filip je završio srednju školu u Subotici za fizioterapeutskog tehničara, a vaterpolo mu je bila velika ljubav.

Na Instagram stranici vaterpolo kluba iz Šapca je pre dve godine objavljeno da će klub "da se pojača sa golmanom iz Subotice, Filipom Željkovićem".

- Spremamo se da jako napadamo, ali i da protivnicima zadamo glavobolju pred našim golom. Filip će nam u tome pomoći! Dobro došao, Filipe! – poželeli su mu dobrodošlicu u klubu iz tog grada.

Kako se saznaje tamo se nije dugo zadržao, kratko je za njih igrao vaterpolo.

Koliko je Filip svojevremeno bio uspešan u vaterpolu svedoči i vest da je 2016. godine dobio poziv na okupljanje za reprezentaciju na Kampu u Beogradu.

Policija traga za napadačima

U Policijskoj upravi Subotica potvrdili su da se dogodilo ubistvo, da je ubijen mladić koji ima 21 godinu i da policija intenzivno traga za osumnjičenima.

Tokom jučerašnjeg dana veliki broj osumnjičenih je priveden i svi su saslušani. I u Višem javnom tužilaštvu su potvrdili da se dogodilo ubistvo i da je istraga u toku, da se saslušavaju osumnjičeni.

Kako se nezvanično saznaje, dve grupe muškaraca su se prvo posvađale na benzinskoj pumpi, jednoj od dve koje se nalaze odmah jedna do druge na putu od Subotice ka Paliću.

Policija
Policijafoto: Kurir

Do verbalnog sukoba je navodno došlo oko 00:30 časova, a kada su krenuli sa pumpe, mladići koji su pucali su se vratili i zapucali su tom prilikom iz kola i ubili su Filipa Željkovića koji je bio sa bratom (18) u automobilu.

Oni su se tada nalazili u vozilu blizu supermarketa. Market i benzinska pumpa su udaljeni svega stotinjak metara.

Nakon što je pucano i nakon ubistva, policija je blokirala deo grada u kom se dogodilo krivično delo. Policija i tužilaštvo su izvršili uviđaja i za osumnjičenima se intenzivno traga.

Telo nesrećnog mladića je poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Na benzinskoj pumpi su rekli mladići koji su radili u nedelju da oni ne znaju šta se dogodilo, da nisu bili prisutni u toku noći i tokom svađe.

Jedan od njih je potvrdio da se sukob dogodio na pumpi, ali da se sve ostalo odigralo dalje, prema marketu.

Bonus video:

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

(Espreso/Kurir.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.