VEŠTAČEN I BRAT UROŠA BLAŽIĆA! Evo šta je otkriveno
Foto: Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, EPA ANDREJ CUKIC, Printscreen/facebook

javljeno je

VEŠTAČEN I BRAT UROŠA BLAŽIĆA! Evo šta je otkriveno

Borisu G. je produžen pritvor do 30 dana

Objavljeno:

Boris G. (19) iz Kragujevca, inače brat od ujaka Uroša Blažića koji je optužen da je ubio 9, a ranio 12 osoba, bio je na veštačenju u Specijanoj zatvorskoj bolnici u Beogradu kako bi se utvrdila njegova zrelost s obzirom na to da je u avgustu 2022. godine postao punoletan.

Kako se saznaje, tim od pet lekara doneo je odluku da on i psihički i fizički odgovara uzrastu u kom se nalazi kao i da je bio sposoban da shvati ozbiljnost krivičnog dela koje je učinio, piše Telegraf.

uros blažić, Ubica, Mladenovac
foto: Nemanja Nikolić, Mup

Borisu G. je produžen pritvor do 30 dana, a Više javno tužilaštvo u Smederevu za njega je tražilo zatvorsku kaznu od šest godina.

Optužnica

Inače, Goran i Boris G. optuženi su zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Podsetimo, oni su uhapšeni nakon što je uhvaćen Blažić, a tada je iza rešetaka završio i njegov otac Radiša.

Boris G. je tada uhapšen u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja, municije i eksplozivnih sredstava koje je okrivljeni Uroš Blažić koristio prilikom izvršenja krivičnih dela koja mu se stavlja na teret, odnosno koje je pronađeno prilikom pretresa objekta koje su koristili okrivljena lica.

dubona, Mladenovac, uros blažić
foto: EPA ANDREJ CUKIC

Zbog istog dela, lisice na ruke su stavljene i njegovom ocu, odnosno, Uroševom ujaku, Goranu G. (49).

Tada je, kako smo naveli, "pao" i Blažićev otac, Radiša protiv kojeg je takođe Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo optužnicu.

Na teret mu se stavljaju dva krivična dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti.

Tužilaštvo je predložilo kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, kao jedinstvenu maksimalnu kaznu za oba krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Istragom je utvrđeno da je okrivljeni Radiša u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje.

Pored ovoga, na teret mu se stavlja da je neovlašćeno nabavio veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, između ostalog i automatsku pušku sa mehanički uklonjenim fabričkim brojem proizvođača „Zastava“, model „M70 AB2, pištolj marke „Tokageu TT-33 kao i municiju za navedeno vagreno oružje, jednu ručnu bombu M 52, jednu ručnu bombu M 75 i jednu kumulativnu ručnu bombu M79.

Optužnica je dostavljena Višem sudu u Smederevu na odluku o potvrđivanju, sa predlogom da se prema svim optuženim licima produži pritvor.

Kazna

Okrivljeni Uroš Blažić u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu, zbog čega, njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, što je tužilaštvo i predložilo u optužnici.

Kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, kao jedinstvenu maksimalnu kaznu za oba krivična dela koja mu se stavljaju na teret, tužilaštvo je predložilo da se izrekne i njegovom ocu okrivljenom Radiši Blažiću.

Za optužene Gorana i Borisa G. tužilaštvo je stavilo predlog da budu osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po 6 godina.

Bonus video:

01:25

Mladenovac 1

(Espreso/Telegarf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.