OVA POLICAJKA JE PRVA UŠLA U STAN NA ZVEZDARI U KOM JE BILA DEVOJČICA: Danas na sudu svedoči protiv Uroša
Uroš Pašajlić, Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

POTRESNO

OVA POLICAJKA JE PRVA UŠLA U STAN NA ZVEZDARI U KOM JE BILA DEVOJČICA: Danas na sudu svedoči protiv Uroša

Uroš P. se tereti za dva krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje

Objavljeno: 11:41h

Suđenje Urošu P., koji se tereti da je ćerkicu (8) danima držao samu, bez hrane i vode u stanu u Mirijevu, nastavlja se danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, a trebalo bi da svedoči pripadnica MUP Jasmina Rakić koja je prva ušla u stan i zatekla devojčicu u kadi.

Uroš P. se tereti za dva krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje. Inače, Jasmina Rakić, policajka, koja je sa kolegama prva ušla u stan u kojem je otac monstrum Uroš P. duže vreme držao zatočenu svoju osmogodišnju ćerkicu izjavila je ranije za Informer kako je u neurednom kupatilu zatekla uplašenu devojčicu.

"Postupajući po prijavi emotivne partnerke osumnjičenog Uroša, Ivane L. otišli smo na adresu, tačnije u stan na koji nam je ukazala, a u kome se po njenim navodima nalazila Uroševa ćerka. Rekla nam je da je devojčica sama u stanu, da je otac povremeno obilazi i donosi joj hranu. Ona je pritom iskazala brigu za nju i njeno zdravlje", ispričala je tada Jasmina ističući da je posle hitnih provera porodice i razgovora sa Ivanom, shvatila da moraju hitno da reaguju.

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

U momentu su bili spremni da krenu prema adresi i uđu u stan u kome, kako su saznali, otac Uroš P. godinama krije zatočeno dete. "Dok smo čekali da se stan otvori, ni moje kolege ni ja nismo znali šta da očekujemo, puno nam se pitanja vrtelo po glavi i nekako smo verovali i nadali se da je dete dobro i da je zbrinuto. Kada smo ušli u stan u prvi mah smo pomislili da možda nije tu, međutim kada smo otključali vrata kupatila i u kadi ugledali devojčicu, u jakni, sa kapuljačom na glavi, okruženu đubretom i smećem svi mi smo doživeli strašan šok, nešto što sigurno nismo mogli da pretpostavimo ni zamislimo - rekla je Jasmina.

"Devojčicu smo izvadili iz kade, nije pružala nikakav otpor, iako smo za nju bili stranci. Utoplili smo je i čekali smo Hitnu pomoć. Mi smo profesionalci i dugo smo u službi, ali ovo je nešto što je ostavilo dubok trag na sve nas. Nadamo se da smo pomogli i da smo spasili jedan mlad život", ispričala je Jasmina Rakić policajka koja je grleći malu devojčicu, iznemoglom detetu prva stavila do znanja da su dani zatočeništva na koje je otac Uroš P. osudio rođenu ćerku, zauvek završeni.

Podsetimo, dete je pronađeno samo u kadi, okruženo smećem, 24. marta ove godine, nakon što je Uroševa partnerka I. L. otišla u policijsku stanicu i prijavila da ju je on držao zaključanu u stanu u Borči i tukao je. Devojčica je nakon nekog vremena provedenog u bolnici usvojena i uspešno se oporavlja od zla koje je preživela.

Bonus video: ZAŠTO RETKO ILI NIKADA NE PRIJAVLJUJU NASILJE NAD DECOM? Ivanović o zlostavljanju SEDMOMESEČNE BEBE za Kurir: Ovako su saznali

02:28

ZAŠTO RETKO ILI NIKADA NE PRIJAVLJUJU NASILJE NAD DECOM? Ivanović o zlostavljanju SEDMOMESEČNE BEBE za Kurir: Ovako su saznali

(Espreso/MONDO/J.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.