OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O SPLAVU "KARTEL": Evo šta se tačno sve ispituje
Splav "Kartel", Foto: Printscreen/Instagram/ sav_taj_ludi_balkan ·

istraga

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O SPLAVU "KARTEL": Evo šta se tačno sve ispituje

Splav "Kartel" potonuo je u subotu uveče

Objavljeno:

Po saznanju za dešavanja na splavu "Kartel" Prvo osnovno javno tužilastvo u Beogradu je dalo nalog nadležnoj policijskoj upravi da preduzme sve mere iz njihove nadležnosti, uključujući prikupljanje svih neophodnih obaveštenja od građana koji su bili na navedenom splavu, kao i prikupljanje svih materijalnih dokaza koji mogu biti od koristi u cilju rasvetljavanja uzroka potapanja splava,kao i rasvetljavanja događaja koji je prethodio tome i utvrđivanja krivične odgovornosti.

- Kada bude fizički moguće biće naloženo i da se izvrše neophodna veštačenja u cilju utvrđivanja stabilnosti pristupnog mosta, kompletne platforme i vezova - navedeno je u saopštenju.

Takođe dat je nalog i nadležnim inspekcijama da se utvrdi da li je navedeni splav imao sve neophodne dozvole i da li je broj ljudi koji je posetio splav u skladu sa propisima.

1 / 5 Foto: Kurir

Sve navedeno je naloženo u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog dela i odgovornosti lica koja su u trenutku nezgode bili vlasnici ili zakupci objekta.

Naloženo je da se utvrdi i identitet lica za koje postoji sumnja da su učestvovala u tuči, koja se desila neposredno pre nego sto je splav potonuo, kao i da se pribave svi video zapisi sa lokalnih objekata.

- Nakon toga Prvo osnovno javno tužilaštvo će doneti konačnu odluku protiv koga i za koje krivično delo ce MUP podneti krivičnu prijavu, a dežurni javni tužilac ce nastaviti u saradnji sa nadležnom policijskom upravom da preduzima sve dalje neophodne dokazne radnje - navodi se.

Bonus video:

00:24

Jutro nakon što je potonuo splav

(Espreso/Kurir/Jelena Spasić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.