GORI DEPONIJA U NEGOTINU, PROCENJUJE SE DA VATRENA STIHIJA GUTA HEKTAR I PO: Gust dim i smrad se šire gradom
Foto: RINA

VATROGASCI NA TERENU

GORI DEPONIJA U NEGOTINU, PROCENJUJE SE DA VATRENA STIHIJA GUTA HEKTAR I PO: Gust dim i smrad se šire gradom

Prema nekim procenama gori površina od hektar i po

Objavljeno:

Gradska deponija u Negotinu zapalila se u jugoistočnom delu u kojem je smešten kabasti građevinski otpad. Zbog vetra koji je duvao vatrena stihija zahvatila je i deo smetlišta u kojem se skladišti komunalni otpad.

Prema nekim procenama gori površina od hektar i po. Gust dim i težak smrad otpada širi se ovim delom grada a povremeno, zbog kretanja vetra, dim se širi ka Radujevcu, Prahovu, Kobišnici, Bukovču i Srbovu, ali i svim delovima grada.

Uzrok požara je, ističu nadležni, ljudski faktor. Požar je izbio u popodnevnim satima, kad na deponiji nema čuvara, a pretpostavlja se da ga je inicirao žar iz bačenog pepela, ali nije isključena mogućnost i namerne paljevine.

Na licu mesta su odmah izašli i vatrogasci, a trenutno radnici Javnog komunalnog preduzeća “Badnjevo” radnim mašinama intenzivno rade na suzbijanju vatrene stihije.

Plan je da se oko vatre napravi obod koji će lokalizovati požar na jednom mestu, kako se ne bi dalje širio. U pomoć radnicima negotinskog komunalnog preduzeća priskočile su i kolege iz prahovskog “Eliksira”.

Vidljivost na putu kod deponije je veoma slaba, a ovaj deo grada je u magli od oblaka dima.

Bonus video: Požar u hidroelektrani Đerdap

00:12

Požar u hidroelektrani Đerdap

(Espreso/Novosti/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.