DECA POVRAĆALA ISPRED KLUBA, IZNOSILI IH N NOSILIMA: Progovorili svedoci užasa u beogradskom klubu! OVO JE STRAŠNO!
Slučaj trovanja u beogradskom noćnom klubu, Foto: Luka Stojanović

oglasili se

DECA POVRAĆALA ISPRED KLUBA, IZNOSILI IH N NOSILIMA: Progovorili svedoci užasa u beogradskom klubu! OVO JE STRAŠNO!

Očevici o slučaju trovanja u beogradskom noćnom klubu

Objavljeno:

"Scene su bile jezive, decu su iznosili na nosilima. Ceo kraj bio je na nogama, sirene hitne pomoći i policije odzvanjale su centrom grada. Deca su povraćala i ispred kluba. Strašno je to što se dogodilo, naročito u samom centru Beograda"

Ovim rečima prepričavaju sinoćnju dramu uznemireni očevici masovnog trovanja koje se dogodilo u noćnom klubu u centru Beograda, odakle je ukupno, prema poslednjim informacijama, 33 dece dovezeno na VMA zbog trovanja alkoholom, a 12 njih je bilo u najtežem stanju alkoholisanosti. Među njima je bilo mlađih od 15 godina, i to sa čak do 2,8 promila alkohola u krvi.

- Veliki broj dece stajao je ispred kluba, dok su im ekipe Hitne pomoći odvozili drugare na VMA. Koliko znamo, klub se koristi za iznajmljivanje privatnih žurki, navodno je namenjen osobama starijim od 24 godine. Iznenadilo nas je prisustvo toliko maloletnika na toj proslavi, uprkos tim pravilima. Celu noć nismo mogli da spavamo, prvo zbog glasne muzike, a potom i zbog neprestanih sirena Hitne pomoći - pričaju i dalje potreseni sugrađani koji žive u komšiluku kluba.

Progovorili očevici haosa u beogradskom klubu
Progovorili očevici haosa u beogradskom klubufoto: Nebojša Mandić

Kako dodaju, jake policijske snage bile su ispred kluba, a sam uviđaj sigurno je trajao više od sat vremena.

Kako dalje navodi, pomenuti klub povremeno organizuje takozvane "all inclusive" žurke, gde se za ulaznicu, koja košta između 1.500 i 2.000 dinara, nudi neograničena konzumacija pića.

Ova praksa, koja na prvi pogled deluje kao privlačna ponuda, upravo otvara mogućnost da gosti piju u velikim količinama. U takvom okruženju gde je pristup alkoholu olakšan, a nadzor minimalan, postavlja se pitanje ko sve snosi odgovornost za bezbednost posetilaca, naročito kada su u pitanju maloletne osobe.

- Nije mi jasno da li su deca sinoć kupila karte ili je reč o privatnom okupljanju. Ipak, svestan sam da se takve žurke organizuju i na ovaj način, što izaziva ozbiljnu zabrinutost. Kakav alkohol mogu da dobiju za tako malo novca? Na drugim mestima, cena jednog pića dostiže te sume - ističe sagovornik.

Podsetimo, prema prvim informacijama 26 dece tokom noći primljeno na toksikologiju VMA zbog alkoholisanog stanja, među njima je njih 12 bilo u teškom alkoholisanom stanju sa do čak 2,8 promila alkohola u krvi, rekao je jutros doktor Hitne pomoći VMA, primarijus dr Ivan Leković. Ono što je posebno šokiralo lekare, to je da su mnogi imali manje od 15 godina.

Nakon toga pojavila se informacija da su deca u noćnom klub masovno otrovana špiritusom, i da su ova deca zbrinuta na VMA zapravo iz tog kluba i dovezena na toksikologiju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet radi utvrđivanja svih okolnosti slučaja trovanja dece u noćnom klubu. Tokom noći ispred kluba bile su jake policijske snage, kola hitne pomoći i unezverena deca. Oglasili su se iz kluba, i na Instagram stranici objavili da je klub to veče bio iznajmljen za privatnu proslavu.

Povodom ovog slučaja oglasilo se i Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu koje je naložilo PS Stari grad da im dostavi podroban izveštaj o tome ko je organizovao žurku na kojoj je došlo do trovanja lica, među kojima najveći broj maloletnih lica.

Bonus video:

01:48

U KRUŠEVCU VIĐEN JEZIV PRIZOR! DEČAK NASTRADAO, a 20 - godišnja devojka prebačena na VMA zbog teških telesnih povreda

(Espreso/Kurir/Blic/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.