RAT KLANOVA POČEO JE LIKVIDACIJOM RADOMANA: 25 metaka završilo je u Goranu, a sve zbog "NESTALOG KOKAINA"
Ubistvo Gorana Radomana, Foto: Dragana Udovičić, Kurir

kratka biografija

RAT KLANOVA POČEO JE LIKVIDACIJOM RADOMANA: 25 metaka završilo je u Goranu, a sve zbog "NESTALOG KOKAINA"

Danas je 9 godina od ubistva Gorana Radomana sa Cetinja. Od tog trenutka krenuo je okršaj crnogorskih klanova

Objavljeno:

Pripadnik škaljarskog klana Goran Radoman (37) sa Cetinja, čijim je ubistvom otpočeo rat crnogorskih klanova na Balkanu, ali i u ostatku sveta, ubijen je 20. februara 2015. godine u podzemnoj garaži u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu.

Ubica je kobnog dana sačekao da Radoman parkira svoj "BMW" i krene ka liftu koji vodi do stana u potkrovlju u kom je živeo. U trenutku kada je zakoračio iz garaže ka liftu koji se nalazi na udaljenosti od nekoliko metara, ubica je prišao i ispalio veći broj metaka iz automatskog oružja. Na oružju je najverovatnije imao prigušivač, što mu je omogćilo da pobegne pre neko što iko primeti šta se dogodilo.

Radoman je podlegao povredama na licu mesta. On nije imao šansu da preživi, s obzirom na to da je kasnije uvrđeno da je u njega ispaljeno 25 metaka.

Policija
Policijafoto: Nenad Kostić

U pitanju je bio, kako je kasnije otkriveno, profesionalni ubica, koji je nakon likvidacije smešten u iznajmljeni stan gde se nekoliko dana krio i čekao da se situacija smiri.

Dva meseca nakon ubistva saznalo se da je ubistvo Radomana naručio narko kartel iz Južne Amerike zbog izgubljenog kokaina. Tada je počeo dugogodišnji rat između dva kotorska klana - škaljarkskog i kavačkog - koji je do sada odneo najmanje 70 života.

Crnogorski inspektori odseka za borbu protiv droge i odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala od kolega iz Španije dobili su podatke o ubistvu njihovog državljanina. Policijskim kanalima prispela je informacija da je u jednoj španskoj luci nestalo oko 300 kilograma kokaina, čiji su transport, između ostalih, realizovali i ljudi iz škaljarskog klana čiji je član bio Radoman.

Škaljarska kriminalna grupa je od 2010. godine preko pomorske kompanije "San si čater", čiji je vlasnik bio pokojni Radoman, distribuirala kokain iz Latinske Amerike.

Ko je bio Radoman?

Ubijeni Radoman se nekoliko meseci pre ubistva doselio sa Cetinja u Beograd, a kriminalni dosije imao je od ranije. Nekada je bio član klana pokojnog Dragana Dudića Frica, dilera povezanog sa Darkom Šarićem, koji je likvidiran u Kotoru u maju 2010. godine, a nekoliko godina pre ubistva sa bratom je osnovao klan u Kotoru.

Radoman je hapšen 2010. godine tokom racije u kotorskoj diskoteci "Maximus" i tom prilikom je kod njega pronađen pištolj.

Policija
Policijafoto: Petar Aleksić

Krajem 2002. uhapšen je zbog pokušaja ubistva ispred kafića "Arkadija" u Škaljarima. Radoman je tada ranio Bojana Spalevića nakon tuče ispred kafića.

Njegov brat Vladan spominjan je u medijima martu 2014. godine, kada je uhapšen u velikoj akciji u Italiji. Tada se tvrdilo da se nalazio na na čelu međunarodne mreže za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u evropske luke.

Radoman je nakon vesti o hapšenju tvrdio da on nije ta osoba, da mu je uhapšeni Crnogorac, navodno, ukrao dokumenta zbog čega je došlo do zabune Italijana. Prema nezvaničnim informacijama, Radoman je glavom platio izgubljeni tovar od 300 kilograma kokaina u Valensiji, a istim povodom, u slično vreme, na meti napadača našao se i Milan Vujotić, kom je u vazduh podignut blindirani automobil.

Bonus video:

05:16

MAFIJA U CRNOJ GORI JE SAMO MALO OŠTEĆENA! Eksperti o tunelu ispod suda u Podgorici: Promenite zakon i napravite SUDSKU POLICIJU

(Espreso/ Telegraf/ J.O/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.