"ZLOČIN NIJE POČINIO DEČAK, VEĆ VOJNIK": Srceparajuće svedočenje oca ubijene devojčice Mare u MASAKRU na Vračaru
Suđenje dečaku ubici, Foto: Kurir

masakr

"ZLOČIN NIJE POČINIO DEČAK, VEĆ VOJNIK": Srceparajuće svedočenje oca ubijene devojčice Mare u MASAKRU na Vračaru

Roditelji ubijene dece u OŠ "Vladislav Ribnikar" nastavil su svedočenje

Objavljeno:

Branko Anđelković, otac ubijene Mare Anđelković, ispričao je na današnjem suđenju roditeljima dečaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" da je kobnog 3. maja svuda tražio ćerku nakon što je čuo za pucnjavu - u školi, bolnicama, a onda su ga pozvali iz policije i rekli mu da ode u policijsku stanicu.

- Penjem se na drugi sprat, tamo je Hitna, sve mi je bilo jasno. Dragana (supruga) nije mogla da prihvati tu informaciju - rekao je otac ubijene devojčice.

Kako je ispričao njegova Mara je sa njim i danas.

Suđenje dečaku ubici
Suđenje dečaku ubicifoto: Stefan Stojanović/Mondo

"Ne može neko posle 3 odlaska u streljanu da pogodi sa toliko metaka"

- Zločin nije počinio klinac, nego dresirani vojnik. Ne može neko posle 3 odlaska u streljanu da pogodi sa toliko metaka - rekao je Marin tata.

On je rekao da ujutru dok pije kafu gleda njene slike.

- Mi tada popričamo, to mi je način da komuniciramo. Ujutru ustanem, ona je tu. Fizički nije, ali ja svako jutro popričam sa njom - rekao je on.

Pre njega svedočila je Marina mama, Dragana Anđelković, koja je ispričala da joj je 3. maja u 8.40 zazvonio telefon i da ju je zvao sin.

Suđenje dečaku ubici
Suđenje dečaku ubicifoto: Stefan Stojanović/Mondo

Svedočenje Marine mame

- Rekao mi je da misli da se puca i bio je uznemiren i plakao je. Pomislila sam: "Šta priča dete, u školi ne može da se puca". Čula sam decu u pozadini koja plaču, razredna ih je zaključala u učionici. Pokušala sam da sinu kažem da se smiri, da budem tu da sačeka šta će razredna kaže - priseća se Marina mama.

Kako je dodala tada joj je sin rekao: "Mislim da K. puca".

Pre svedočenja Marine mame, govorili su roditelji ubijene Bojane Asović, devojčice koja je ubijena dok je bila dežurna.

Podsetimo, pre porodice Asović svedočio je Dragan Kobiljski, otac ubijene Eme.

On je rekao da ne bi imao hrabrosti da uradi to što je Ema.

Dragan je za sudsku govornicu izašao nakon svoje supruge Nine koja je u svom svedočenju navela da im niko od porodice Kecmanović nije rekao da mu je žao.

Nina Kobiljski je ispričala da je na prethodnom ročištu ona je iznela detalje iz zajedničkog života, pričala je o 3. maju, o sahrani, prepoznavanju deteta.

Ovo suđenje se odnosi na parnični postupak nakon prijave 27 članova porodica ubijenih u OŠ "Vladislav Ribnikar" koji su podneli tužbu protiv dečaka ubice, njegovog oca Vladimira Kecmanovića, majke Miljane Kecmanović i protiv škole.

Bonus video:

00:47

KAKVU PRESUDU MOŽEMO OČEKIVATI ZA MASAKR U RIBNIKARU? Stručnjaci odgonetnuli pravna pitanja: Roditelji spremaju kolektivnu tužbu!

(Espreso/ Blic/ I.O/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.