OD NJEGA MNOGI ZAZIRALI, HARAO JE BEOGRADOM: Kada su ga IZREŠETALI, Bata se NADLJUDSKI BORIO, ovo SVET NIJE VIDEO
Radoslav Trlajić, Foto: PrintScreen/YouTube/VIDIMO SE U ČITULJI

kratka biografija

OD NJEGA MNOGI ZAZIRALI, HARAO JE BEOGRADOM: Kada su ga IZREŠETALI, Bata se NADLJUDSKI BORIO, ovo SVET NIJE VIDEO

Radoslav Trlajić je imao kratku, ali bogatu kriminalnu biografiju

Objavljeno:

Dan danas svi ga citiraju! Iako upamćen po izjavi "Mala bara, puno krokodila", čuvenoj rečenici iz kultnog filma "Vidimo se u čitulji", Radoslav Trlajić, Bata Trlaja, po mnogo čemu bio specifičan.

Trlaja je prva krupna "zverka" iz sveta kriminala, koji je likvidiramn posle

Trlajić, vođa takozvanog bežanijskog klana koji je upravljao delom Novog Beograda, likvidiran je u "sačekuši" pre 24 godine, 25. februara 2000, i to nedaleko od zgrade u kojoj je stanovao u novobeogradskoj ulici Dr Ivana Ribara.

Gotovo da nema mafijaške likvidacije iz devedesetih, da na mestu zločina nije bio čuveni forenzičar Časlav Ristić, koji je više od dve decenije radio za MUP. Tada nisu žrtve sakatile, kao što je slučaj poslednjih godina. Ristić je za Kurir otkrio detalje najpoznatijih ubistava beogradskog podzemlja.

Radoslav Trlajić
Radoslav Trlajićfoto: Printscreen/Youtube

„Poštovali su neka pravila – ubistva su se izvršavala u klasičnim sačekušama ili tokom jurnjave automobilima. Sva brutalnost se ogledala u broju ispaljenih projektila. Uglavnom je pucano iz automatskog oružja i ispaljivana je kiša metaka. Recimo, prva bomba ispod automobila bila je postavljena 1994, kada je ubijen Rade Međed. Tada se pričalo da je bio vlasnik mnogih kockarnica. On je ušao u džip i u Ulici kneza Miloša eksplodirala je bomba ispod njegovog automobila, mislim da tada nije bilo daljinskog upravljanja, već da je bomba bila podešena satom. Nisam radio taj uviđaj, radile su kolege“, kaže Ristić.

Opisao je kako je 2000. godine izgledala scena ubistva Radoslava Trlajića (37). Trlaju je sačekalo više napadača. Čekali su njegov auto i zapucali na oko 500 metara od njegovog kućnog praga. Uspeli su da ga rane i on je u sledećem trenutku, 200 metara dalje, izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo sa puta, sleteo u jarak i prevrnuo se. Teško ranjen Trlajić je, ipak, uspeo da se izvuče iz automobila i trčeći krene ka obližnjim zgradama da nađe spas.

Pod pravom kišom metaka uspeo je da pretrči još stotinak metara, preko livade, ali su ubice bile brže. Stigli su ga i izrešetali kalašnjikovima. Trlajić je sav u krvi ostao da leži na pločniku, ispred broja 142. u Ulici dr Ivana Ribara u Novom Beogradu, na oko 500 metara od svog stana. Napadači su pobegli kolima, a usput su se oslobodili i oružja. U širem krugu mesta zločina, tokom uviđaja, policija je pronašla dva kalašnjikova, jedan pištolj, okvir za automat i mnogo čaura različitog kalibra.

U prvom momentu se pretpostavljalo da je pištolj ispao Trlajiću, koji je po svemu sudeći, pokušao da uzvrati na napad. To se kasnije pokazalo tačnim. Još iste noći policija je pronašla i "audi" kojim su ubice pobegle sa mesta zločina. U njemu je bio ostavljen i treći kalašnjikov, korišćen za Trlajićevu likvidaciju.

"Merili smo korake, tragovi koji su ostali ukazivali su na to da je njegov korak bio skoro dva metra. Izmerili smo 1.9 metara dugačak korak. Trlaja je uspeo da stigne do zgrade, ali tu su ga sustigli i ubili iz 'kalašnjikova"' - priča Časlav Ristić.

Bonus video:

03:36

KRAGUJEVAČKI KRIMINAL

(Espreso/Kurir/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.