DEVOJČICA OTKRILA SRPSKO-HRVATSKU MREŽU TRGOVANJA DECOM: Da nije pobegla kod tetke JEZIV zločin bio bio TAJNA
Policija, Foto: MUP

horor

DEVOJČICA OTKRILA SRPSKO-HRVATSKU MREŽU TRGOVANJA DECOM: Da nije pobegla kod tetke JEZIV zločin bio bio TAJNA

Maloletnice su dovođene u Italiju zbog boljeg života u smislu potencijalnog braka ili zaposlenja

Objavljeno:

Šokantnu vest o balkanskom klanu koji je u regiju Pijemont, prema navodima prijave, doveo nekoliko maloletnica iz siromašnih porodica s Balkana, tačnije iz Hrvatske i Srbije, a kako bi im bili izvor zarade jer su ih navodno na prisiljavali na prosjačenje, džeparenje, krađe, dilovanje i prostituciju, prvi je objavio poznati italijanski novinar, hroničar i pisac Andrea Gali u dnevniku Corriere della Sera.

Navodno je za operaciju osumnjičen hrvatsko-srpski "par" trgovaca ljudima, žena D. V. (56) i muškarac P. Đ. (61).

Čini se da su maloletnice "uvezene" u Italiju krenule u bolji život u smislu potencijalnog braka ili zaposlenja, a na osnovi obećanja koje je muškarac dao članovima porodica te dece. A kako su se obećanja vrlo brzo izjalovila, njihovi roditelji su digli na noge srpsko sudstvo. Pa je zato sud u Šapcu raspisao poternicu za njima tako da se u slučaj umešao Interpol. Jer upravo iz tog mestašca uz obale reke Save decu su iz skromnih ili vrlo siromašnih životnih uslova, uz blagoslov njihovih roditelja, dvoje osumnjičenih odveli u beli svet.

Policija
Policijafoto: MUP SRBIJE

"Na ništa mi njih nismo prisiljavali. Kod nas su ta deca imala sve, od čiste odeće i obuće do hrane i mobilnog. Mogli su da izlaze kad god su htele, ali oprezno jer su oni ipak deca i u stranoj su zemlji", deo je obrane pred torinskim istražiteljima osumnjičenog hrvatsko-srpskog "para" trgovaca ljudima kojima su, na osnovi krivične prijave iz Srbije i poternice, italijanski karabinjeri 7. februara ove godine u 8 sati ujutro pokucali na vrata kuće u Vercelliju, mestašcu 80-ak kilometara udaljenom od Torina.

Nakon dolaska u Italiju maloletnice su utvrdile da su im oduzeli sve dokumente i da su im odmah objasnili što i kako dalje. Prvo su krenuli s osnovnim stvarima, poput prošnje na kiši, suncu, vetru, po hladnoći ili vrućini. Od jutra do mraka. Svaki dan u nedelji. I to na frekventnim punktovima Vercellija i gradova u okolici Torina i Milana, na koja su ih dovozili te ih nadzirali tokom dana.

Podučili su ih, pritom i svim trikovima provaljivanja u domove i kako ugasiti alarme, te da je najbitnije zaviriti u ladice uz krevete, otvarati ormare i tražiti sefove jer su to uglavnom mesta u kojima se čuvaju najvrednije stvari poput novca, nakita, satova... S njima su vežbali i kako što pre pobeći iz nekog doma u koji su provalili i da beg uvek bude kroz prozor, a uvežbavali su ih i neprimetno džepariti po ulicama ili gradskim prevozima, ponajviše u metrou gde je velika fluktuacija ljudi.

Iako osumnjičeni tvrde da su deca bila slobodna, da su se mogla kretati gde i kada su htela, devojčice su tvrdile suprotno, žaleći se da su im stalno pretili i udarali ih te da su im telefonski pozivi u Srbiju bili zabranjeni. Novac koji su za njih zarađivale navodno su im odmah uzimali. Sudeći prema mesecima rada koji su iza njih, broj zarađenih eura na svim poljima zasigurno premašuje desetine hiljada.

Za strahote koje su proživljavali u agoniji unazad nekoliko meseci saznalo se nakon što je jedna od maloletnica koju su prisiljavali na kršenje zakona uspela pobeći tokom noći te spas potražiti u Milanu, gde joj živi majčina sestra.

Dečji psiholozi u Italiji odradili su veliku stvar u ovom slučaju. Kroz razgovore su izvukli sve jezive detalje koje su maloletnice prošle pa je u toku i lociranje svih lokacija gde su po nalogu para trgovaca ljudima i provaljivale.

Koliki je deo ukradenih vrednosti banda uspela u međuvremenu prodati, nije poznato, kao što je trenutno nepoznato i šta je sve pronađeno u pretresima njihovoh doma i pomoćnih prostorija, kao i automobila. Maloletnice, iako počinitelji, glavni su svedoci u nizu kaznenih dela te o svemu utvrđenome zavisi i sam sudski postupak na italijanskom tlu u tom slučaju.

Inače mesto u kojem su uhapšeni odranije je poznato po tzv. putujućim nomadima koji pod maskom siromaštva prose, a zapravo žive kao lordovi. Šesteročlanu porodicu građani su te 2020. godine uočavali na ulicama ili ispred crkava kako prose. Da bi na kraju istražitelji posumnjali u ceo taj iznenadni paravan siromaštva.. Kad su im upali u tri vile koje su kupili preko noći, zajedno s dva velika zemljišta iste te godine, pronašli su im novac i nakit u vrednosti većoj od 1,5 miliona evra.

Bonus video:

00:15

Tamara Zvicer slavi ubistvo Jovice Vukotića

(Espreso/Jutarnji list/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.