ISPLIVALO ŠTA JE OTAC MASOVNOG UBICE UROŠA BLAŽIĆA KAZAO NA SASLUŠANJU: "Kada sam čuo šta je držao u PODRUMU..."
Uroš Blažić, Foto: Nemanja Nikolić, Mup

ISKAZ

ISPLIVALO ŠTA JE OTAC MASOVNOG UBICE UROŠA BLAŽIĆA KAZAO NA SASLUŠANJU: "Kada sam čuo šta je držao u PODRUMU..."

Radiša Blažić se tereti da je od 2021. u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, neovlašćeno nabavljao i držao veću količinu oružja, municije i bombi

Objavljeno:

Radiša Blažić iz sela Dubona kod Mladenovca, optužen da je sinu Urošu Blažiću (21) obezbedio "kalašnjikov" i pištolj iz kog je on 4. maja 2023. počinio masakr u Duboni i Malom Orašju kod Smedereva, branio se rečima "da to oružje nije njegovo, već da pripada njegovom sinu Urošu".

- Ne znam zašto je moj sin uradio to što je uradio, ali oružje koje je koristio nije moje i ja nisam ni znao da ga on ima - rekao je Radiša na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, koje je podiglo optužnicu protiv njegovog sina i njega. Kurir je imao uvid u optužnicu potvrđenu od smederevskog Višeg suda, a uskoro će se otac i sin zajedno naći i na optuženičkoj klupi. Sin zbog krivičnog dela masovnog ubistva, a otac zbog ilegalnog oružja.

Radiša Blažić se tereti da je od 2021. u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, neovlašćeno nabavljao i držao veću količinu oružja, municije i bombi.

Mladenovac
foto: MUP

- Kada sam čuo da je u podrumu imao džak i da je pucao u njega, zaprepastio sam se. Uroš nikada nije pričao o oružju, niti je pokazivao ljubav prema lovu, iako sam ja išao - izjavio je 11. maja prošle godine na saslušanju otac masovnog ubice:

- Oružje koje je nađeno u obe kuće nije moje, a ne znam odakle moji otisci na oružju koje je zaplenjeno.

Inače, Uroš Blažić se tereti da je masakr počinio iz očevog oružja, ali njegov tata Radiša tvrdi "da on nema ništa s tim i da ga je njegov sin sam nabavio".

- Da sam znao, to oružje bih predao policiji. Ne znam ko je mogao da donese oružje, siguran sam da nije moja žena, kao ni moj otac, moguće da je Uroš. Kuća u Šepšinu dobro je obezbeđena i samo je Uroš imao ključ od nje. Kuću u kojoj je živeo Uroš kupio sam 2012, ali sam na Đurđevdan 2013. to i overio kod notara na moje ime. Ta kuća bila je u sivoj fazi, trebalo je dosta da se sređuje jer nije imala ni vodu ni struju. Kuću sam kupio jer imam dva sina i hteo sam da jedan od njih s porodicom živi tamo. U međuvremenu, porodica se dogovorila da Uroš pređe da živi - rekao je drugookrivljeni i dodao da je Uroš 2021. počeo da živi sam u toj kući u Šepšinu, selu pored Dubone.

1 / 5 Foto: MUP

- Inače, on se u tu kuću preselio i pre nego što je ona 2021. završena. Često je bio tamo, nadgledao je sa mnom majstore. Sve dok se kuća nije sredila, često sam išao tamo, a kada se Uroš preselio, išao sam ređe - naveo je okrivljeni Radiša. Radiša Blažić potvrdio je i da su protiv njegovog sina ranije, dok je bio maloletan, ali i nakon toga, podnošene krivične prijave sa elementima nasilja.

Ključeve imao samo Uroš

Nije nam dozvoljavao da dolazimo bez najave

Otac masovnog ubice je rekao i da je njegov sin imao devojku i da je to jedan od razloga zašto on nije išao u Šepšin.

- Uroš je svakog dana dolazio kod nas, zajedno smo se hranili. Imao je ovde spavaću sobu, znao je da prespava. Oružje koje je nađeno u spavaćoj sobi u našoj kući u Duboni verovatno je njegovo - rekao je između ostalog stariji Blažić.

- Ključeve kuće u Šepšinu imao je samo Uroš i nije dozvoljavao članovima porodice da dolaze kod njega bez prethodne najave.

Bonus video: Kuća strave u kojoj je počinjen jeziv masakr na Cetinju

01:17

Kuća strave u kojoj je počinjen jeziv masakr na Cetinju - pokrivalica

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.