VAŽNO! VJT Zaječar traži izmeštanje istrage o smrti brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić u drugo tužilaštvo
Policija / Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

NAJNOVIJE INFORMACIJE

VAŽNO! VJT Zaječar traži izmeštanje istrage o smrti brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić u drugo tužilaštvo

Telo devojčice još uvek nije pronađeno

Objavljeno: 12:18h

Nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužilaštvo u Zaječaru predložilo je danas da se u drugo tužilaštvo izmesti istraga o smrti D. D, koji je preminuo u policijskom pritvoru 7. aprila posle privođenja zbog sumnje da je svom bratu pomogao da sakrije telo dvogodišnje Danke Ilić.

VJT u Zaječaru je podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti D.D., u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

VJT u Zaječaru navodi da se iz tih razloga nije oglašavalo u vezi sa slučajem.

Predlog za supstituciju se, u skladu sa Zakonu o javnom tužilaštvu, podnosi neposredno višem glavnom javnom tužiocu, što je u ovom slučaju glavni javni tužilac Apelacionog javnog tužilaštva u Nišu, koji treba da odluči da li će i koje više javno tužilaštvo postupiti u postupku povodom smrti D.D.

1 / 6 Foto: MUP

D.D. je preminuo 7. aprila u Policijskoj stanici u Boru, gde je bio priveden zbog sumnje da je pomogao svom bratu Dejanu da sakrije telo dvogodišnje devojčice Danke Ilić koja je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila S. J. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još uvek nije pronađeno.

Zakon o javnom tužilaštvu u članu 21 propisije da "neposredno viši glavni javni tužilac može obrazloženim rešenjem ovlastiti niže javno tužilaštvo da postupa u stvari iz nadležnosti drugog nižeg javnog tužilaštva ako je nadležno javno tužilaštvo sprečeno iz pravnih ili stvarnih razloga da postupa u predmetu", što je rešenje o supstituciji.

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

(Espreso/Agencije/Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.