ČUME DOVEO SVEDOKA ZBOG KOJIH SU SVI ZANEMELI: Dramatičan obrt na suđenju Buhi ČIM JE OVAJ ČOVEK KROČIO U SUDNICU
Foto: Nebojša Mandić

užas!

ČUME DOVEO SVEDOKA ZBOG KOJIH SU SVI ZANEMELI: Dramatičan obrt na suđenju Buhi ČIM JE OVAJ ČOVEK KROČIO U SUDNICU

Svedok Pavlović je na samom početku naveo da je potpuno svestan da je davanje lažnog iskaza krivično delo

Objavljeno:

Ljubiša Buha Čume, kome se sudi jer je 2015. godine vređao tužioca Borisa Pavlovića, juče je doveo u sud drugog Borisa Pavlovića iz Blaca, tvrdeći da je svojevremeno njega nazvao kriminalcem, a ne tužioca, piše Informer.

Svi u sudnici Prvog osnovnog suda u Beogradu ostali su juče u šoku ovim filmskim manevrom Čumeta i njegovih advokata. Iako je sve izgledalo kao da je tužiočev imenjak podmetnut, svedočenjem Pavlovića iz Blaca ozbiljno je dovedena u pitanje optužnica protiv Buhe, s obzirom na to da se on zakleo da će govoriti istinu.

Svedok Pavlović je na samom početku naveo da je potpuno svestan da je davanje lažnog iskaza krivično delo.

- Kada sam 2015. u medijima pročitao da je Buhi određen pritvor, jer je na suđenju rekao da mu je bivša supruga Ivana Tulović spakovala lažne optužbe sa kriminalcem Borisom Pavlovićem, hvalisao sam se pred društvom u kafani da sam zapravo ja taj. Hteo sam da ispadnem važan - rekao je svedok.

foto: Nebojša Mandić

Inače, Čume je spornu izjavu o tužiocu dao 18. decembr 2015. godine u Trećem osnovnom sudu u Beogradu, tokom postupka za kradeni "ferari" i pretnje bivšoj supruzi.

- Optužni predlog protiv mene je iskontruisan. Drže me u pritvoru pošto se Ivana Tulović dogovorila tako sa Borisom Pavlovićem, koji je kriminalac i koji se bavi kriminalom - doslovno je tada rekao Čume, posle čega je stigla optužnica za uvredu tužioca.

Kada je počelo suđenje, Buha je u svoju odbranu tvrdio da nikada nije decidirano rekao da je u pitanju "tužilac Pavlović", već je mislio na nekog drugog!

Buha je potom, 1. februara ove godine, zbog vređanja tužioca Pavlovića osuđen na 16 meseci zatvora, ali je tu presudu u septembru ukinuo Viši sud i naložio novo suđenje.

Ali, juče je usledio šok kada se na ponovljenom suđenju kao svedok u sudnici zaista pojavio tužiočev imenjak. Ispostavilo se da je on 2008. ubio svog oca Radoslava, nakon čega je izvesno vreme proveo na lečenju u zatvorskoj bolnici jer je utvrđeno da je neuračunljiv. Nikada nije osuđen.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.