KANADSKI FORENZIČAR REŠAVA JELENINO UBISTVO: Pomoću jedne kapi krvi otkriva kako je ubijena pevačica! (FOTO)
Foto: Stefan Jokić, Kurir/ Privatna arhiva, Printscreen

PRIVATNI ISTRAŽITELJI angažovali STRUČNJAKA

KANADSKI FORENZIČAR REŠAVA JELENINO UBISTVO: Pomoću jedne kapi krvi otkriva kako je ubijena pevačica! (FOTO)

Poznati forenzičar koji je na osnovu tragova kapljica krvi razrešio brojne zločine uključiće se s Centrom za forenzička istraživanja u rasvetljavanje likvidacije Jelene Marjanović

Objavljeno:

Centar za forenzička istraživanja iz Novog Sada (CFI), koji vodi privatnu istragu ubistva pevačice Jelene Marjanović iz Borče, stupio je u kontakt sa svetski priznatim forenzičarom Judžinom Lišiom iz Kanade, čiji bi istraživački rad trebalo da pomogne u rasvetljavanju najmisterioznijeg ubistva u novijoj srpskoj kriminalistici.

Kako je otkrio forenzičar iz CFI Nenad Šipka, kanadski stručnjak bi na osnovu tragova kapljica krvi mogao da s velikom preciznošću rekonstruiše zločin u Borči.

- Rad ovog forenzičara je svetski priznat, a naš CFI je s njim stupio u kontakt na nedavnoj konferenciji u Berlinu, gde smo ujedno bili i jedini predstavnici iz svih zemalja regiona. Osim što je naš rad u 3D rekonstrukciji ocenjen kao rad koji je mnogo ispred ostatka Evrope, kolega iz Kanade se zainteresovao i za slučaj ubistva pevačice kojim se bavimo poslednjih meseci - kazao je Šipka.

foto: Nebojša Mandić

Ovo istraživanje konačno bi otklonilo svaku sumnju u to da li je Jelena samo bačena na nasip, ili je, kako stoji u zvaničnoj naredbi za sprovođenje istrage, ubijena na istom mestu gde je i pronađen njen leš.

- Spreman je da razmotri da li je krv pronađena na Jeleninom lešu naneta od udaraca ili je nastala sekundarnim putem, na primer kad je njen leš donet i bačen u kanal. To otkriće konačno bi otklonilo svaku sumnju da li je ubijena na nasipu ili je, kako je ranije utvrdio CFI, naknadno doneta na nasip - ističe Šipka, čija se istraživanja razlikuju od zvanične obdukcije koju je potpisao poznati patolog Zoran Stanković.

foto: Nebojša Mandić

Uprkos činjenici da CFI ne može da koristi zvanične dokaze iz spisa predmeta, Šipka najavljuje da bi kanadski stručnjak mogao da napravi 3D rekonstrukciju na osnovu dostupnih podataka.

- Prikazao bi tačno kako bi izgledali krvavi tragovi na lešu da je ubijena na nasipu ili negde drugde - zaključuje Šipka.

Podsetimo, Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila, a njen leš pronađen je sutradan na nasipu u borčanskom naselju Crvenka.

Policija je u septembru uhapsila njenog supruga Zorana Marjanovića zbog sumnje da je počinio zločin i on se od tada nalazi u pritvoru.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.