ON JE SRPSKI VOLTER VAJT! Sve o Milanu Zarubici, doktoru veštačkih droga! (FOTO)
Foto: Youtube printscreen, Privatna arhiva

nađeno oko 300 kilograma tableta!

ON JE SRPSKI VOLTER VAJT! Sve o Milanu Zarubici, doktoru veštačkih droga! (FOTO)

Zarubica i više tadašnjih njegovih saradnika prvi put su uhapšeni 2003. zbog sumnji da su napravili najveću fabriku za proizvodnju sintetičkih droga u Evropi

Objavljeno:

Milan Zarubica, koji je već dva puta osuđivan zbog organizovanja proizvodnje sintetičke droge, ponovo je zbog iste stvari uhapšen sinoć u Makedoniji. Ovaj doktor je uhapšen u Tetovu s više saradnika gde je otkrivena laboratorija za proizvodnju sintetičke droge sa oko 300 kilograma gotovih tableta i sirovinama za proizvodnju.

Zarubica i više tadašnjih njegovih saradnika prvi put su uhapšeni 2003. zbog sumnji da su napravili najveću fabriku za proizvodnju sintetičkih droga u Evropi. Tada je zaplenjeno oko dva miliona tableta ekstazija i raznih supstanci u vrednosti od desetak miliona dolara. Ta akcija sprovedena je kada je iz američke DEA došla informacija da u Staroj Pazovi postoji velika laboratorija za proizvodnju sintetičke droge.

Na teritoriji Makedonije i Srbije uhapšeni su organizator kriminalne grupe Milan Zarubica (49) i još sedam državljana Srbije i Makedonije B. Z. (36), S. K. (55), A. H. (53), S. Š. (40), I. Š. (52), A. M. (30) i Z. D. (55) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruženje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

foto: Instagram / Legende devedesetih

Dr. Milan Zarubica je tada osuđen na zatvorsku kaznu, ali i na zaplenu imovine. Oduzeti su mu objekti i oprema preduzeća "Lenal farma", 320.000 dolara i 89.000 evra, koji su pronađeni kod njega, 2,5 miliona švajcarskih franaka sa računa u Švajcarskoj, kao i da na račun državnog budžeta uplati 10 miliona američkih dolara na ime nezakonito stečene imovine.

Zbog ovoga je Zarubica osuđen na 11 godina. Međutim, kada je bio na slobodnijem režimu služenja kazne, sa slobodnim vikendima, ponovo je uhapšen 2011. On je ponovo koristio svoju staru laboratoriju u Staroj Pazovi, ali i u Ugrinovcima.

Zarubica je zatvorske dane okončao 31. decembra 2014. od kada je bio na slobodi.

Sklopio je 2015. sporazum o priznanju krivice za hapšenje iz 2011. po kome je osuđen na tri godine. Međutim, Specijalni sud mu je izrekao jednistvenu kaznu za hapšenja iz 2003. i 2011. od 11 i po godina zatvora.

Kako je već bio odslužio tu kaznu, nije se više vraćao u zatvor.

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.