MILIČIĆ OTVORIO DUŠU O UBIJENOM MARKU MARKUŠU: Plašim se za sigurnost dece! Napustiću Srbiju ako je potrebno!!
Foto: Kurir/Dragana Udovičić

Ubijeni je brat njegove žene

MILIČIĆ OTVORIO DUŠU O UBIJENOM MARKU MARKUŠU: Plašim se za sigurnost dece! Napustiću Srbiju ako je potrebno!!

Bivši srpski košarkaš je bio zet ubijenog žestokog momka iz Novog Sada

Objavljeno: 10:08h

Dugo vremena neki zločin nije toliko okupirao pažnju srpske javnosti kao što je slučaj sa ubistvom Marka Markuša iz Novog Sada, prošlog petka u tom gradu.

Nastradali je bio veoma živopisna ličnost i zanimljivi detalji koji se otkrivaju iz njegovog života svakodnevno se pojavljuju u medijima, uz svakodnevne i izveštaje i saznanja u istrazi.

Još jedan razlog zašto je žestoki momak Markuš interesantan javnosti jeste i to što je šurak nekadašnjeg proslavljenog NBA košarkaša, Darka Miličića.

Evo šta je DARKO MILIČIĆ GOVORIO ZA SVOG ŠURAKA koji je u petak UBIJEN!

Upravo je bivši reprezentativac izneo svoju ispovest o ubijenom bratu svoje supruge Zorane za "Novosti".

foto: Kurir

- Tek posle ove tragedije shvatio sam gde živimo. Ne razumem da pojedini mediji ne mogu da ostave na miru porodicu u žalosti. Kakav god Marko da je bio, pustite ga da počiva u miru - kaže za "Novosti" Miličić.

Zaboleo je Darka odnos medija prema njemu i njegovoj porodici.

- Užasno je što nas pominju u negativnom kontekstu. Niti je moja žena Zorana želela, niti uticala na to da Marko postane to što je bio. On joj je bio brat. Ja, koji sam zavoleo Zoranu i oženio se njome i s kojom imam troje dece, nisam mogao da odustanem od nje samo zato što je njegova sestra. Da li samo zbog toga treba da se prezime Miličić provlači kroz medijsko blato? - pita se Darko.

Prema rečima Miličića, pristao je sada da raztgovara za medije samo da bi javno stao u zaštitu porodice od medijskog linča kojem je izložena prethodnih dana posle silnih insinuacija i proizvoljnih tumačenja, a zatražio je i zaštitu od države.

foto: Dragana Udovičić

- Ne znam da li neko shvata koliko je takvim proizvoljnim tekstovima dovedena u pitanje sigurnost moje porodice. Ne želim da izgleda kao bilo kakva pretnja, jer nikada u životu nisam ni mrava zgazio, ali ako država, kroz pravosudni sistem, ne zaštiti mene koji sam, uslovno rečeno, javna ličnost, šta da očekuju osobe koje su manje poznate.

Zbog čitave ove situacije koja se dešava sa neželjenim publicitetom u medijima, Miličić koji je uvek isticao ponosno svoje poreklo i vratio se u zemlju, sada kaže da mora da misli na sigurnost dece i ako je ne bude osetio od strane nadležnih institucija, onda je spreman i da napusti Srbiju.

- Znate koliko sam igrao u inostranstvu. Nikad nisam dozvolio da bilo ko preda mnom kaže bilo koju ružnu reč protiv Srbije koju sam smatrao jedinim mestom za život po završetku karijere. Vaspitavamo decu u srpskom duhu i pravoslavlju, da znaju odakle su im preci... Ali ako zemlja ne može da mi obezbedi ono najosnovnije, a to je sigurnost, mislim da ćemo biti prinuđeni da odemo, zbog dece. Ne pričam to u vidu ultimatuma, nego ne želim da se od jedne tragedije, a svaki izgubljen život je tragedija, prave rijaliti serijali - objašnjava Miličić, koji posle sve muke i tuge nije izgubio veru u dobra dela i dobre ljude.

foto: Kurir

Za kraj je govorio i o ubijenom Markušu, o kome kolaju razne priče, od toga da je pripadao kriminalnom miljeu... Proslavljeni bivši košarkaš ističe da on nije bio upućen u ono čime se njegov šurak bavio.

- Svaka osoba, pa i ja, napravi greške u životu, ali slava Bogu, grešio sam na svoju štetu i svoje grehove vraćam Gospodu kroz dobra dela koja mi je dao da radim. Marko neka počiva u miru, ne znam šta je radio i čime se bavio. Niti smo ga moja Zorana niti ja savetovali loše u bilo kom smislu. Pokušao sam kao brata svoje žene samo da ga usmerim u pravom smeru, da priđe Bogu i samo na taj način da se izvuče iz čeljusti u kojima se nalazio. Nažalost, očigledno nismo uspeli - kaže Darko.

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.