ONE VEČERAS NEĆE SLAVITI: Srbijo, dobro ih pogledaj! (FOTO)
Žrtve nasilja, Foto: Privatna arhiva, Kurir

PRETUŽNO

ONE VEČERAS NEĆE SLAVITI: Srbijo, dobro ih pogledaj! (FOTO)

Ovo su žene koje su bile žrtve nasilnika

Objavljeno:

S krajem svake kalendarske godine sumira se godina koja je iza nas.

Iz godine u godinu, kako se o porodičnom nasilju i nasilju nad ženama govori sve više, kraj godine vreme je i za sumiranje tragedija koje su obeležile prethodnu goidnu.

2016. godina, bila je jedna od najcrnjih po pitanju ubistava u porodičnom nasilju. Naime, u 2016. godini ubijeno je čak 36 žena!

Prema statistikama, 2017 godine u porodičnom nasilju ubijeno je 29 žena.

Ovo su žene koje su bile žrtve nasilnika, i one neće doživeti novu 2018. godinu.

Ljubinka Vićentić (51)

Ljubinku Vićentić (51) ubio je sin Milan (33), inače psihijatrijski bolesnik. Sin ju je ubio nožem, a njeno telo pronađeno je na krevetu u spavaćoj sobi - potpuno unakaženo. Ubica je nakon ubistva go tumarao ulicama. Zločinac je na psihijatrijskom lečenju.

Ljubinka Vićentić, žena ubijena u Mirijevu
Ljubinka Vićentić, žena ubijena u Mirijevufoto: Privatna arhiva

Ivanka Čoti (69)

Ova žena stradala je kad ju je njen suprug Gaspar Čoti (71) ubio udarcima čekićem u glavu u porodičnoj kući, a zatim pokušao da se ubije lekovima.

Telo nesrećne žene pronašla je ćerka.

Bečej, kuća u kojoj je ubijena Ivanka Čoti
Bečej, kuća u kojoj je ubijena Ivanka Čotifoto: Kurir TV

Jelena Jovanović (35)

Hitac u potiljak bio je koban po Jelenu Jovanović iz sela Donji Drenovac u opštini Žitorađa. U mladu ženu metak je ispalio njen bivši suprug Dalibor Jovanović (37). Nakon što je upucao, sebi je presudio hicem u glavu.

Zločin se dogodio sedam dana pre brakorazvodne parnice, a iza njih je ostalo dvoje dece.

Jelena i Dalibor Jovanović
Jelena i Dalibor Jovanovićfoto: Novosti.rs

Ruža Tomašević (62)

Marinko Ilić (60) nasmrt je izbo suprugu i sina Ružu Tomašević (62) i Dragišu Ilića (24) u dvorištu porodične kuće. Komšije su nasilnika više puta prijavljivale, policija je dolazila i privodila ga. Supruga je povlačila prijave u nadi da će se on smiriti.

Monika Ikotić (44)

Miloš Čodanović (28), slepi državni prvak u bacanju kugle najpre je ubistvo najavio na Fejsbuku, a potom nasmrt izbo bivšu suprugu Moniku Ikotić (44). Da je zločin bio dobro isplaniran, ispričala je njena majka koja je rekla da je Miloš došao s buketom da se, navodno, pomire.

Ubijena Monika Ikotić sa porodicom
Ubijena Monika Ikotić sa porodicomfoto: Privatna arhiva

Mirjana Anđelković (44)

Četrdesetčetvorogodišnja Mirjana Anđelković iz Vladičinog Hana takođe je bila žrtva nasilnika. Nju je zadavio suprug Ratko (55), a potom je otišao u svoju rodnu kuću i tamo se obesio. Kako su pričali poznanici, Ratko je ubio svoju suprugu jer je bio jako ljubomoran i često ju je napadao da ga vara.

Mirjana Anđelković i suprug Ratko koji ju je ubio
Mirjana Anđelković i suprug Ratko koji ju je ubiofoto: privatna arhiva

Danijela M. (51)

Dušan M. (53) iz Aranđelovca ubio je pucnjem iz pištolja suprugu Danijelu (51), a potom se ubio.

Aranđelovac, mesto ubistva i samoubistva
Aranđelovac, mesto ubistva i samoubistvafoto: Kurir

Rada Dačić (76)

U masakru u Bariču koji je počinio Božidar Dačić stradala je njegova supruga Rada (76).

Ubica je hicima iz pištolja likvidirao svoje najbliže, a zatim je u dvorištu crkve pucao sebi u glavu. Do stravičnih ubistava navodno je došlo zbog svađe oko imanja. Rada i Božidar su se sudili jer je imanje hteo da prepiše unuku, a ne sinu koga je na kraju i ubio.

Rada Dačić, jedna od tri žrtve iz Golupca
Rada Dačić, jedna od tri žrtve iz Golupcafoto: Kurir

Dragica Petrović (50)

Nenad Arizanović (63) upucao je bivšu suprugu Dragicu Petrović (50) na jagodinskoj pijaci gde je radila kao cvećarka. Nesrećna žena je preminula usled povreda, a ubica je uhapšen.

Dragica Petrović, upucana na pijaci
Dragica Petrović, upucana na pijacifoto: Jelena Rafailović

Eržebet Štampfer (78)

Nepokretna starica Eržebet Štampfer (78) stradala je kad ju je ubio vanbračni sin njenog pokojnog supruga Friđeš Nađ (52) zbog neraščišćenih računa oko nasledstva. Ubio je staricu, ali i njenog komšiju koji je želeo da ga zaustavi.

Nada Jančić (85)

Dušanka Božić (59) ugušila je nakon svađe svoju majku Nadu Jančić.

Do ubistva je došlo nakon svađe kad je Dušanka staricu oborila, drveni štap joj stavila na vrat, sela na grudi i pritiskala. Kad je majka prestala da se pomera, uzela je jastuk i ugušila je. Posle pola sata, pozvala je policiju i rekla: "Ubila sam majku".

Mira Radumilo (54)

Nesrećna žena iz Apatina jedna je od žena koja je godinama trpela nasilje, a koja je prijavljivala nasilnika, i ipak završila tragično.

Nju je Mile Obradović (67), suprug nasilnik ubio sa više uboda nožem u grudi nakon čega je na isti način presudio sebi. Pre ubistva, Mile je nevenčanu suprugu, s kojom je živeo 20 godina, fizički i psihički maltretirao. Poslednjih 12 godina oni su bili rastavljeni.

Mira Radumilo, ubijena žena iz Apatina
Mira Radumilo, ubijena žena iz Apatinafoto: Facebook

Jovana Ivanović, Dušica Ivanović

Goran Petrović (24) iz Pasjana iz pištolja je ubio suprugu Jovanu Ivanović (21), njenu majku Dušicu Ivanović (44) i ranio ćerkicu H. P. (1).

Višegodišnje nasilje i psihička tortura nad suprugom prethodilo je ovom stravičnom zločinu. Kobnog dana Jovana i njena majka pošle su da se nađu s njim kako bi video svoju ćerkicu. Iskoristio je to da ih ubije.

Jovana i Goran Petrović
Jovana i Goran Petrovićfoto: Privatna arhiva

Zlatica Stanković (65)

Žena sa Vidikovca ubijena je u junu mesecu. Nju je ubio sin Milan Stanković (36) koji je poznat kao problematičan momak. Otkriven je nakon što se izlanuo i supruzi priznao ubistvo.

Jasmina Davidović (54)

Odbila ga je, i to ju je koštalo života!

Jasmina Davdović iz Bačke Palanke život je izgubila kad je nasmrt izbo Dragan Riković u pekari u kojoj je ona radila.

Ubica, sa kojim se zabavljala je došao u pekaru i molio je da izađe s njim da reše nesuglasice, nakon što ga je ostavila zbog njegove posesivnosti. Kako je nesrećna žena izričito bila protiv toga, Dragan ju je nasmrt izbo.

Dragan Riković i Jasmina Davidović, ubistvo u Bačkoj Palanci
Dragan Riković i Jasmina Davidović, ubistvo u Bačkoj Palancifoto: Slađana Stojanović

Danijela Hendl (22)

Danijelu Hendl (22) brutalno je naočigled prolaznika i pred njenim maloletnim bratom izbo bivši suprug Denis Gačić (22).

Ubijena devojka je nasilnika napustila tri meseca pre nego što je ubijena, a stravičnom zločinu prethodile su godine torture.

Denis Gačić Centar Urovice gde je ubijena Danijela Hendl
Denis Gačić Centar Urovice gde je ubijena Danijela Hendlfoto: Kurir

Slavica Pavlović (64)

Priča o ubistvu i samoubistvu na Karaburmi krije pozadinu o tužnoj priči mladog padobranca Aleksandra, koji je 2015. poginuo prilikom skoka s padobranom na aerodromu Lisičiji jarak.

Momčilo Pavlović (67) ubio je suprugu Slavicu, a zatim presudio sebi. Oni, kako su pričali rođaci i susedi nikad nisu prežalili sina, a kako nije bilo prijava nasilja sumnja se da su Momčilo i Slavica dogovorili ubistvo i samoubistvo.

Momčilo i Slavica Pavlović, ubistvo i samoubistvo na Karaburmi
Momčilo i Slavica Pavlović, ubistvo i samoubistvo na Karaburmifoto: Kurir

Olga Lovrić (39)

Milan Lovrić (46) u julu mesecu ove godine, na parkingu Centra za socijalni rad na Novom Beogradu naočigled troje maloletnih sinova usmrtio je udarcima kamenom u glavu bivšu suprugu Olgu Lovrić (39).

Lovrić je 10 godina maltretirao ženu i sinove, zbog čega je bio i u zatvoru. Po izlasku iz njega Olgi je pretio i tukao je. Nažalost, njenu smrt nisu uspele da spreče ni doberman, ni suzavac, pa čak ni nadležne institucije.

Posle ubistva supruge sebi je presudio tako što je skočio pod voz i ubio se.

Olga i Milan Lovrić
Olga i Milan Lovrićfoto: Kurir

Dragica Stepanović (79)

Pančevo je sredinom godine potresla tragedija u Gerontološkom Domu kad je

Dragicu Stepanović (79) hicima iz pištolja ubio njen suprug Toma (84). Nakon ubistva supruge, Toma je presudio i sebi.

Dragana Jovanović (44)

Još jedna žena koja je nožem izbodena do smrti je Dragana Jovanović (44). Nju je ubio suprug Ratko, koji je potom presudio sebi prerezavši vrat. Kako su meštani Karlovca govorili, teško su živeli. Motiv zločina bila je ljubomora.

Dragana i Ratko Jovanovic
Dragana i Ratko Jovanovicfoto: Kurir.rs

Maja Đorđević (38)

Zločin ispred novobeogradskog centra za socijalni rad nije usamljen slučaj. Sličan zločin desio se ispred Centra za socijalni rad u Rakovici. Tragedija je bila veća jer je ubijeno i jedno dete.

Naime, Marko Nikolić (43) ubio je sina Mihaila (4) i bivšu nevenčanu suprugu Maju Đorđević (38). Monstruozno ubistvo dogodilo se kada je Nikolić trebalo da dovede sina u Centar i preda ga Maji. Dečaka je doveo mrtvog, bacio ga pred Maju, a zatim nju izbo više od 50 puta.

Maja Đorđević, ubijena ispred Centra za socijalni rad u Rakovici
Maja Đorđević, ubijena ispred Centra za socijalni rad u Rakovicifoto: Printscreen/facebook

Vesna Marković (49)

Lazarevčanin Slavko Marković (61) do smrti je tukao suprugu Vesnu, a potom sebi presudio na Ibarskoj magistrali. Marković je suprugu, prema kojoj je zbog ranijih slučajeva porodičnog nasilja imao zabranu prilaska, pretukao pa ubio sa više udaraca žaračem. Nakon toga seo je u automobil i u mestu Ćalije kod Lajkovca, kako se sumnja, namerno izazvao udes i poginuo.

Jasmina Jovanović (53)

Dragan Nikolić (51) iz Ralje ubio je hicima iz lovačke puške svoju devojku Jasminu Jovanović (53), a zatim presudio sebi. Nesrećna žena prijavila je Nikolića mesec dana pre krvavog pira zbog maltretiranja, ali on je prošao samo s opomenom da će mu lovačko oružje biti oduzeto, s obzirom na to da maltretiranje Jasmina nije mogla da dokaže.

Jasmina Jovanović, ubijena u Sopotu
Jasmina Jovanović, ubijena u Sopotufoto: Kurir.rs

Biljana Mijatović (30)

Tridesetogodišnja Biljana iz Pančeva ubijena je na njen rođendan. Nju je nožem ubio njen nevenčani suprug Siniša Radovančev (50) pred dvoje maloletne dece.

Ćerka nesrećne žene samo pukom srećom je izbegla nasrtaj pomahnitalog ubice. Kako je devojčica ispričala, njoj je ubica pretio da će "zaklati i nju ako se ne skloni". Uhapšen je.

Biljana Mijatović, ubijena u Pančevu
Biljana Mijatović, ubijena u Pančevufoto: Facebook

Miroslava Stojaković (46)

Miroslava Stojaković ubijena je nasred ulice u Zemun Polju. Njoj je u glavu pucao saobraćajni policajac, inače njen bivši dečko Miloš Jovanović (49), koji se nakon zločina ubio. Ubistvu i samoubistvu prethodila je dugogodišnja tortura koju je nesrećna žena trpela.

Miroslava Stojaković, ubijena u Zemun polju
Miroslava Stojaković, ubijena u Zemun poljufoto: Facebook

Danica Dimitrijević (78)

Danijela Jovanović (34) iz sela Ravnje kod Sremske Mitrovice uhapšena je zbog sumnje da je nakon svađe ugušila tetku Danicu Dimitrijević (78).

Kako su ispričale komšije ubijene žene, Danijela je godinama maltretirala tetku, a zbog zavisnosti od droge često je od tetke uzimala novac, za koji se sumnja da je i motiv ovog stravičnog zločina.

Melita Dmitrović (46)

Mirsad Šiljaković (49) iz Pećinaca nožem je do smrti izbo Melitu Dmitrović (46). Nakon ubistva krvnik se obesio. Krvavom piru ubica je fizički i psihički maltretirao Melitu i njene sinove iz prethodnih brakova.

Melita Dmitrović, ubijena žena
Melita Dmitrović, ubijena ženafoto: Kurir

Jelena Grdanović (37)

Poslednji zločin dogodio se kad je Vladan Grdanović (37) iz sela Lučica nedaleko od Požarevca ubio je svoju suprugu Jelenu (37). On ju je ubio sa više uboda nožem u predelu grudi, a zatim je seo u automobil i uputio se ka požarevačkoj obilaznici, gde je, kako se sumnja, namerno prešao u suprotnu traku u trenutku kada mu je u susret išao kamion, izazvao direktan sudar i na mestu poginuo.

 Vladan Grdanović i ubijena Jelena sa sinom
Vladan Grdanović i ubijena Jelena sa sinomfoto: Novosti

Bonus video:

ESPRESO TVITER 2017: Ovako su se političari borili sa tvitovima o sebi

(Suzana Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.