TELA BEBA POREĐANA U ZAMRZIVAČU: Zamotane su u plastične kese, ovo je TEŠKO ZA GLEDATI (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)
STRAVIČNO!, Foto: AP Kurir

užas

TELA BEBA POREĐANA U ZAMRZIVAČU: Zamotane su u plastične kese, ovo je TEŠKO ZA GLEDATI (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Odluka o sahranjivanju doneta je pre nekoliko meseci i trenutno traje postupak formiranja komisije!

Objavljeno:

U Opštoj bolnici u Kraljevu pronađeno je u zamrzivaču 13 mrtvih beba, a direktor Opšte bolnice Studenica” u Kraljevu dr Zoran Mrvić rekao je danas novinarima da te bebe nisu ukradene bebe, već da se radi o bebama umrlim naporođaju, nad kojima je urađena autopsija i koje su upisane u opštinske knjige, a njihovi roditelji nisu hteli da ih preuzmu.

"Radi se o telima beba koje su u poslednje tri godine preminule na rođenju u bolnici. Prema odluci Službe za patologiju, njihova tela držimo u zamrzivačima. Odluka o sahranjivanju Skupštine grada Kraljeva doneta je pre tri, četiri meseca i sada je postupak formiranja komisije, koja će da izvrši to sahranjivanje" , tvrdi dr Mrvić.

foto: AP Kurir

Prema njegovim rečima, bolnica do sada nije imala mogućnost to da radi, jer im tri godine ne radi spalionica. "Ona je montirana i čekamo saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine za spaljivanje."

Bebe će biti sahranjene po zakonu kada budemo formirali tu komisiju - ističe dr Mrvić i napominje da "to nisu nestale bebe, već prirodno umrle".

foto: AP Kurir

Dr Mrvić kaže da se u ovom slučaju konkretno radi o mrtvorođenim bebama od 2016. godine do danas.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.