ŠKOLA NEMA ČUVARA, VRATA MORAJU DA BUDU OTVORENA: Direktorka o napadu u Velikoj Plani, krizna situacija još traje!
Direktorka škole, Aleksandra Ilić, Foto: Filip Plavčić

ESPRESO NA LICU MESTA

ŠKOLA NEMA ČUVARA, VRATA MORAJU DA BUDU OTVORENA: Direktorka o napadu u Velikoj Plani, krizna situacija još traje!

Policija je na terenu

Objavljeno: 19:17h
Jovana Korica

Pomahnitalog Gorana T. iz sela Donja Livadica kod Velike Plane, koji je ušao u Ekonomsku školu u tom gradu i iz automatske puške otvorio vatru, zaustavio je profesor Slavoljub Stojadinović.

Naš reporter je na licu mesta, i razgovara sa direktorkom škole Vuk S. Karadžić, Aleksandrom Ilić.

Kako kaže, istraga je u toku, a najbitnije je da su sva deca zdrava i živa izašla iz škole.

Imali smo kriznu situaciju. Za vreme 6 časa ušlo je nepoznato lice. Ne smem da vam otkrivam više detalja. Dobićete javno saopštenje od policije. Škola je preduzela sve mere, da ni jedan učenik iz škole ne izađe povređen. Deca su zdrava i živa. Decu smo odmah evakuisali. Policija je bila za minut na licu mesta. Njihovom brzom reakcijom uspeli smo da izbegnemo veliku tragediju. Sve se završilo bez veće tragedije. Sve vreme smo bili na vezi sa Ministarstvom prosvete.", kaže direktorka škole za naš portal.

Dodaje da je kriza pri kraju, i da škola nema policajca koji bi se brinuo o bezbednosti dece.

Kriza je pri kraju. Načelnik opštine je bio sa nama. Pomogao je pri prevoženju učenika, evakuisanju. Vrata škole su otvorena, moraju da budu. Škola nema školskog policajca, to je činjenica. Plana je miran grad. Takve situacije se naprosto dešavaju, kaže direktorka.

Takođe, dodaje da je profesor učinio sve kako bi zaštitio decu.

Profesor je sve uradio da zaštiti učenike. U početku se nije znalo o čemu se radi. Najvažnije je da se sve lepo završilo i da su učenici nepovređeni. Apelujem na roditelje da je sve prošlo kako treba, dodaje direktorka.

Kako saznajemo, profesor ne sme da daje izjave jer je istraga u toku. Inače, profesor je upravo otišao, a otpratili su ga kući su pripadnici MUP-a. Za vikend će biti organizovan sastanak svih timova škole zbog ove situacije koja de danas dogodila.

Podsetimo, Goran T. pucao je dva puta iz ovog oružja, a veća tragedija sprečena je zahvaljujući profesoru Stojadinoviću.

Kod pomahnitalog pucača pronađeni su još i ručna bomba, pištolj i eksploziv. Prve informacije, kako su preneli mediji, ukazuju da je u pitanju psihički poremećena osoba koja je htela da napravi talačku situaciju u školi, ali je srećom osujećen u nameri.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.