DIREKTORKA VRTIĆA KRŠILA ZAKON! Poreska blokirala račun ustanove, došlo je do zloupotrebe
Ilustracija, Foto: Profimedia

akcija

DIREKTORKA VRTIĆA KRŠILA ZAKON! Poreska blokirala račun ustanove, došlo je do zloupotrebe

V.d. direktorka "Dečije radosti" Daliborka Mojsović na tu funkciju je došla pre 11 meseci

Objavljeno:

Opština Svilajnac saopštila je danas da je u Predškolskoj ustanovi "Dečija radost" došlo do zloupotrebe, radnici su zapošljavani protivzakonito, Poreska uprava blokirala račun ustanove a budžetska inspekcija podnela prekršajnu prijavu protiv v. d. direktorke Daliborke Mojsović.

"Nama je bilo jasno od ranije šta se tamo dešava, pokazalo se tačno što smo pričali mesecima, v.d. direktorka 'Dečije radosti' je kršila zakon i došlo je do situacije da zaposleni nisu mogli da overe zdravstvene knjižice, jer su neki ljudu bili protivzakonito zapošljavani i nisu mogli da prime plate iz budžeta", rekao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

On je naveo da je zbog toga Poreska uprava blokirala račun vrtića za taj iznos a budžetska inspekcijapodnela prkršajnu prijavu protiv v.d. direktorke.

"Pošto je prinudna naplata odradila svoje, radnici imaju overene zdravstvene knjižice, ali u toj ustanovi se krši zakon", rekao je Milanović i istakao da će v.d. direktorka, "ako ne bude primenjivala zakon, biti smenjena".

V.d. direktorka "Dečije radosti" Daliborka Mojsović na tu funkciju je došla pre 11 meseci.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.