HITRA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni utajivači poreza, opljačkan novac uložili u nekretnine
Ilustracija, hapšenje, Foto: MUP Srbije

MUP

HITRA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni utajivači poreza, opljačkan novac uložili u nekretnine

Nakon toga, S.K. je, kako se sumnja, uložio novac koji potiče iz kriminalne delatnosti u nekretnine, u nameri da prikrije poreklo imovine

Objavljeno:

Novosadska policija, u saradnji sa drugim poreskim i pravosudnim organima, uhapsila je tri osobe osumnjičene da su malverzacijama stekle protivpravnu korist od oko 10,77 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zbog osnovane sumnje da je učinio poresku prevaru u vezi sa porezom na dodatu vrednost, poresku utaju i pranje novca uhapšen je S.K. (43), odgovorno lice firme "Tina kompani-2020" iz Stare Pazove, dok se K.S. (35) i M.S. (39) terete da su počinili pranje novca, kao i da su pomagali u poreskim prestupima. S.K. se sumnjiči da je juna 2020. do avgusta ove godine, u dogovoru sa K.S. i M.S. nadležnoj Poreskoj upravi dao lažne podatke o stečenim prihodima svoje firme, pri čemu je izbegao plaćanje poreskih obaveza u iznosu od oko 2,62 miliona dinara.

Nakon toga, S.K. je, kako se sumnja, uložio novac koji potiče iz kriminalne delatnosti u nekretnine, u nameri da prikrije poreklo imovine.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.