PREMINULA BAKA STOJANKA IZ BLOKA 45, SVI SU JE POZNAVALI! Umrla je u MUKAMA- PRETUČENA SA NAJLONOM PREKO LICA
Baka Stojanka, Foto: Printskrin: Facebook/Jelena Nestorov

horor

PREMINULA BAKA STOJANKA IZ BLOKA 45, SVI SU JE POZNAVALI! Umrla je u MUKAMA- PRETUČENA SA NAJLONOM PREKO LICA

- O navedenom je obavešten Centar za socijalni rad

Objavljeno: 13:10h

Stojanku Krnetić (82) iz Beograda stanovnici Bloka 45 znali su kao baku koja živi na ulici godinama, kod prodavnice u centru ovog naselja na Novom Beogradu. Komšije su pričale da spava na hladnoći i da je tokom noći napadaju mladići koji je tuku.

Baka Stojanka je, preminula 9. decembra u ranim jutarnjim časovima u Kliničko-bolničkom centru (KBC) Zemun.

Bojana V. iz Bloka 45 otišla je u sredu uveče da poseti Stojanku posle navoda da je ženu neko pretukao, a kako je navela, zatekla je baku iza frižidera, na golom betonu, sa najlonom preko lica koji je bezuspešno pokušavala da skine.

- Potpuno je bila nesvesna, dezorijentisana, nije bila sposobna da razgovara sa mnom. Imala je spuštene pantalone, bez jakne, nesposobna da izusti reč iako je očigledno da je u bolovima i mukama, u sopstvenim izlučevinama - kaže Bojana za Telegraf.rs.

Pozvala je policiju, posle čega su dva službenika izašla na teren, a zaključak je, kako navodi devojka, bio da se obrati Centru za socijalni rad.

Policajci su potom pozvali hitnu pomoć, a Bojana navodi da su baku prevezli u KBC Zemun. Danas je Bojana otišla u MUP da da izjavu povodom čitavog slučaja.

- Zvala sam i Centar, ali se odatle niko nije pojavio. Čekala sam ih i nakon što je baku odvela hitna pomoć. Sve to je trajalo više od sat vremena. Plakala sam, i dalje sam potresena zbog svega - priča komšinica bake Stojanke.

Kako je ranije ispričala druga komšinica Jelena N., koja je mesecima pokušavala da pomogne Stojanki, baka je bila izbačena iz svog stana u Nehruovoj ulici, a stara i bolesna nije imala gde da ode, osim na ulicu. Ona je za naš portal navela da je iz KBC Zemun dobila informaciju da je Stojanka preminula.

- Nisu hteli da mi kažu detalje, ali pretpostavljam da je izgubila dosta krvi, da je imala izliv krvi na mozgu, stalno je padala i bila je dezorjentisana. Nije znala kako da koristi pribor, kako da jede hranu - ističe komšinica Jelena.

1 / 2 Foto: Printskrin/Facebook/Jelena Nestorov

Komunalna: Tvrdila da je izbačena iz stana

Ipak, iz Sekretarijata za komunalne inspekcije navode za naš portal da je patrola komunalne milicije u vezi sa bakom Stojankom poslednji put postupala 29. novembra 2019. godine, po prijavi građana koja se odnosila na lice koje donosi kartonske kutije i ostavlja ih pored zgrade broj 192 u Nehruovoj ulici, kada je na licu mesta zatekla određenu količinu smeća od kartona i garderobe, nagomilanu na uglu zgrade, između brojeva 190 i 192.

- Patrola je zatekla osobu koja se predstavila kao Krnetić Stojanka, rođena 1939. godine, a koja je navela da tu boravi i spava, te da ima stan u ulazu broj 174, iz koga je izbačena od strane komšije i u koji ne sme da se vrati. Patrola je naknadnim obilaskom zgrade utvrdila da se na spisku stanara u navedenom ulazu, u stanu broj 22 nalazi ime Krnetić Stojanke. O navedenom postupanju sačinjena je službena beleška i obavešten Centar za socijalni rad, Odeljenje Novi Beograd, kako bi preduzeli mere iz okvira svoje nadležnosti - objašnjavaju za Telegraf.rs.

Pored navedenog, utvrđeno je da je patrola komunalne milicije postupala u 2014. godini po prijavi građana koja se odnosila na bacanje praha (otrova) u hodniku stambene zgrade u Nehruovoj ulici broj 174, od strane starije osobe, kojom prilikom nije uočila prah, ali je konstatovala da se iz stana broj 22 čuje pijukanje pilića i oseća nesnosan smrad.

- O navedenom je obavešten Centar za socijalni rad. Patrola je na navedenoj lokaciji takođe postupala i 2015. godine, po prijavi stanara zgrade koja se odnosila na komunalni nered. Obzirom na protek vremena i činjenicu da se spisi predmeta ne čuvaju trajno, nismo u mogućnosti da dostavimo preciznije podatke o ovim postupanjima - rekli su iz Sekretarijata.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.