UBICA NOVOSAĐANKE MOLI! Traži samo 1, devojku je unakazio pesnicama, pa nožem izbo do smrti
Dejan Dabović, Foto: Kurir/Privatna arhiva

jezivo

UBICA NOVOSAĐANKE MOLI! Traži samo 1, devojku je unakazio pesnicama, pa nožem izbo do smrti

U momentu kada je nožem, u novosadskoj Ulici Alekse Šantića, napao bivšu devojku, jer je prethodno raskinula desetogodišnju vezu, Dabović je, kako je sud zaključio, bio smanjene uračunljivosti usled poremećaja ličnosti i afekata besa

Objavljeno:

Dejan Dabović (31) iz Herceg Novog, koji je pravosnažno osuđen na doživotni zatvor zbog zverskog ubistva bivše devojke Dušanke Jocović u Novom Sadu, podneo je molbu da odsluži kaznu u Crnoj Gori, kao državljanin ove države, potvrdila je sudija Višeg suda Ivana Josifović

- Odbrana smatra da postoje svi zakonski uslovi za njegov premeštaj u Crnu Goru, povodom čega je u toku postupak pred Apelacionim sudom u Novom Sadu i čeka se krajnja odluka- kaže advokat Bojan Mirković za novosadski portal 021.

Prema rečima sudije Ivane Josifović, okrivljeni Dejan Daboviću oktobru prošle godine podneo Vrhovnom kasacionom sudu vanredni pravni lek, zahtev za zaštitu zakonitosti, koji je odbijen i time je potvrđena pravosnažna presuda Višeg i Apelacionog suda u Novom Sadu.

Podsećanja radi, sudsko veće donelo je presudu 24. marta prošle godine kojom je Dabović oglašen krivim za teško ubistvo iz bezobzirne osvete bivše devojke Dušanke Jocović (25) 26. decembra 2019. godine. On je okrivljen i za razbojništvo u kladionici, koje je bilo dan pre ubistva.

Dejan Dabović
foto: Facebook

Potom je Apelacioni sud potvrdio najtežu kaznu predviđenu Krivičnim zakonikom Srbije, te je prvostepena odluka postala pravnosnažna 5. jula 2021. godine, kao druga pravosnažna presuda o izricanju kazne doživotnog zatvora u Srbiji. Prvi je na doživotnu robiju osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče, zbog otmice i zlostavljanja devojčice iz Niša.

U momentu kada je nožem, u novosadskoj Ulici Alekse Šantića, napao bivšu devojku, jer je prethodno raskinula desetogodišnju vezu, Dabović je, kako je sud zaključio, bio smanjene uračunljivosti usled poremećaja ličnosti i afekata besa. Ipak, sud je smatrao da je reč o "naročito opasnom učiniocu, koji ne preza ni od čega kako bi zadovoljio svoje potrebe, nagone i želje", pa je zato kazna doživotnog zatvora za njega jedina adekvatna. Osim toga, njome će se, kako je u presudi navedeno, "izraziti društvena osuda zbog vršenja krivičnih dela, uticati na jačanje morala i obaveze poštovanja zakona."

Dabović je ispred zgrade, besan, sačekao nesrećnu devojku, najpre je osam puta udarivši pesnicom po glavi, a zatim ju je nožem sekao i ubadao po rukama, vratu, grudima, dok nije shvatio da ju je ubio. Zaključeno je da je ona trpela strahovito jake bolove desetak minuta, pogotovo usled ubadanja nožem u vrat, ispod desne ključne kosti i u desnu dojku, a onda je izdahnula.

Dan pre toga on je stigao iz Crne Gore i u popodnevnim časovima, u kladionici "Liman", uperivši nož u radnicu, ukrao dnevni pazar od 11.300 dinara. I ovo razbojništvo uračunato je u izrečenu mu kaznu.

Daboviću je sudskom presudom naloženo da plati troškove sahrane devojke od 161.000 dinara, kao i tri miliona dinara odštete njenoj majci zbog nanetih duševnih bolova. Takođe, sud ga je obavezao da firmi Meridian Tech iz Beograda isplati iznos ukraden iz kladionice.

(Espreso/021)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.