SLOBA SNAJPER ODGOVARAĆE SA ŽENOM PRED SUDOM: U stanu im nađeno oružje posle ubistva MMA borca u Novom Sadu!
Hapšenje Slobe Snajpera, Foto: Mup

suđenje

SLOBA SNAJPER ODGOVARAĆE SA ŽENOM PRED SUDOM: U stanu im nađeno oružje posle ubistva MMA borca u Novom Sadu!

Kako je potvrdila portparol novosadskog Osnovnog suda Svjetlana Radovanović, glavni pretres je, zakazan za 11. mart

Objavljeno:

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je optužni predlog protiv Slobodana Milutinovića Snajpera (38) i njegove supruge Tamare zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenje i prometa oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Kako je potvrdila portparol novosadskog Osnovnog suda Svjetlana Radovanović, glavni pretres je, zakazan za 11. mart, prenosi Dnevnik.

Ovaj bračni par naći će se pred sudijom Osnovnog suda jer je tokom policijske akcije koja je sprovedena tri dana nakon ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (48), u njihovom stanu pronađen pištolj za koji nemaju dozvolu. Naime, prilikom pretresa više stanova i objekata, 5. septembra prošle godine, supružnici Milutinović su uhapšeni, nakon što je kod njih pronađeno nelegalno oružje.

Milutinović će, iako je tada, nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu pušten da se u daljem postupku brani sa slobode, na glavni pretres 11. marta biti doveden iz Okružnog zatvora na Klisi, gde se nalazi od 19. septembra, kada je uhapšen zbog sumnje da je oteo i maltretirao bivšu devojku U. J. (23) iz Novog Sada. Njemu je pritvor određen da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, a poslednji put mu je produžen do 24. marta.

1 / 3 Foto: Facebook

Inače, Viši sud u Novom Sadu potvrdio je optužnicu koja je podignuta protiv njega krajem prošle godine, a kojom se tereti za čak četiri krivična dela: otmicu, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti. Iako je optužnica podignuta, ona još nije postala pravosnažna, Milutinovićeva odbrana se žalila Apelacionom sudu u Novom Sadu i čeka se odluka po toj žalbi.

Krivičnim zakonikom Srbije za otmicu, za koju je optužen Slobodan Milutinović, zaprećena je kazna od dve do 10 godina zatvora, za protivpravno lišenje slobode do tri godine zatvora, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana zatvora, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

Podsetimo, Milutinović se sumnjiči da je 19. septembra prošle godine, u iznajmljenom stanu na Podbari, držao i maltretirao U. J, s kojom je ranije, navodno, bio u emotivnoj vezi. On je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu izneo svoju odbranu u vezi s događajem za koji se sumnjiči, a kako je za naš list tada potvrdio njegov branilac advokat Goran Karadarević, on je do detalja ispričao sve o odnosu s U. J.

Međutim, istraga je proširena i na period pre tog nemilog događaja, jer je on, navodno, i ranije bio nasilan prema bivšoj partnerki, a ona je, kao posebno osetljivi svedok, o svemu dala izjavu iz skrin-sobe.

Svoje iskaze u tužilaštvu su dali i svedoci, majka i rođena sestra U. J, potom policajci koji su te večeri bili na intervenciji, kao i drugarica oštećene.

Majka i sestra devojke koja je dospela u žižu javnosti nakon što je, kako se sumnja, oteo pa pretukao Milutinović, prema našim saznanjima, ispričale su sve u vezi s lokacijom koju je u poruci poslala U. J. svojoj sestri sporne večeri, ali i svoja neposredna saznanja o onome što se dešavalo na samoj lokaciji, kao i zbog čega su išle tamo.

Pored njih, 8. oktobra prošle godine, saslušani su i policajci koji su, po pozivu, izašli na lice mesta i postupali u akciji spasavanja oštećene.

Interesantno je da su u noći između 6. i 7. oktobra, samo dan pre nego što su majka i sestra oštećene U. J. trebale da svedoče, zapaljena dva luksuzna automobila koja su u vlasništvu U. J. i njenog oca S. J, što je u javnosti protumačeno kao vid upozorenja. Policija je ubrzo uhapsila Milana R. (26) iz Bača, koji se sumnjiči za teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti i njemu je izrečena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezno javljanje svakih petnaest dana nadležnoj policijskoj stanici. On je, prema nezvaničnim saznanjima, negirao da ima bilo kakav kontakt sa Slobodanom Milutinovićem Snajperom.

Bonus video:

00:23

Hapšenje u Novom Sadu! Zaplenjeno 30kg narkotika

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.