ALBANCI SU BRANKU ĐUKIĆ PROBALI DA SILUJU, PA SU JOJ PUCALI U GLAVU! Osvetu njenog oca i danas pamti cela Srbija
Branka Đukić, Foto: Printscreen

tužna priča o branki đukić

ALBANCI SU BRANKU ĐUKIĆ PROBALI DA SILUJU, PA SU JOJ PUCALI U GLAVU! Osvetu njenog oca i danas pamti cela Srbija

Potresna priča o smrti Branke Đukić

Objavljeno:

Na instagram stranicama otacastvo i megdan.rs objavljen je tekst Jefimije Đinović o tragičnoj sudbini Branke Đukić sa Kosova i Metohije i neverovatnom činu njenog oca koji je osvetio svoju ubijenu ćerku.

Tekst prenosimo u celosti:

Vasojevku Branku Đukić, svirepo su ubili, na današnji dan, 1975. godine, dvojica šiptarskih bandita sa Kosova i Metohije dok se vraćala iz Peći sa upisa školske godine jer im nije dozvolila da joj ukaljaju čast!

Branka Đukić iz sela Meteha kod Plava pošla je da se upiše u četvrti razred gimnazije u Peći. Istog dana se vratila autobusom na Čakor, i u popodnevnim satima krenula preko Ječmišta kući, svojima. Iznenada ispred Branke stala su dva šiptara, preprečili su joj put. Ona ih je odgurnula i krenula dalje. Jedan od njih je uhvatio za ruku. Nadjačala je njihovu zversku ćud svom snagom koja je u njoj tog trenutka došla. Pljunula je jednog od njih. Silovito se istrgla i krenula dalje.

Kada su videle zveri da joj ne mogu ništa, kamenjem su ubili lepotu.

Smrtno je pogođena Branka.

Pala je mladost na proplanku livade, međ' cvetovima i visokim jelama čije su grane prekrile njeno lice. Zveri su pobegle. Ostala je čista mladost na travi. Noć je brzo pala. Crna noć.

Narednog dana, u cik zore, tim istim putem od Meteha prema Čakoru krenuo je njen otac Rade i na putu naišao na mrtvu Branku.

"Od Čakora do Previje, nema zemlje krvavije''.

Brankin otac je do suđenja namerno mršavio kako bi uspeo da među rebra ubaci pištolj i neprimetno uđe u sud. U sudnici bijelopoljskog suda viteški je presudio jednom od ubica svoje ćerke. Izvadio je pištolj i ispalio metak u srce ubice!

Drugog ubicu svoje ćerke Rade je sačekao i ubio ga kada je izlazio iz zatvora u Spužu nakon 8 godina odležane kazne! I zajedno sa Brankom vinuo se u legende!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.