VRHOVNI KOMANDANT NATO ZA EVROPU: Za mir na Kosovu važni dijalog i poštovanje rezolucije 1244!
Foto: AP

na prvom mestu je Policija Kosova

VRHOVNI KOMANDANT NATO ZA EVROPU: Za mir na Kosovu važni dijalog i poštovanje rezolucije 1244!

Vrhovni komandant NATO za Evropu, general Kurtis Skaparoti (Curtis Scaparrotti) izjavio je danas u Prištini da je za održavanje bezbednost na Kosovu važno poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN uz nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije
Objavljeno: 23:12h

Govoreći o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage, general Skaparoti je rekao da odluku o tome treba da donesu političari Kosova. Prema njegovim rečima, Kfor, kao deo NATO, treća je linija u lancu bezbednosti na Kosovu, na prvom mestu je Policija Kosova a na drugom mestu Euleks.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Skaparoti se danas na Kosovu sastao sa komandantom Kfora, generalom Djovanijem Fungom, saopštila je evropska komanda NATO. Još nije izdato saopštenje o drugim sastancima generala Skaparotija na Kosovu.

Vrhovni saveznički komandant NATO pakta u Evropi, američki general Kurtis Skaparoti, izjavio je danas u Prištini da će Kfor ostati na Kosovu koliko god bude potrebno.

- Zadržaćemo fleksibilno i odlučno prisustvo, a promene će biti moguće tek kada to dozvoli bezbednosna situacija. Kfor ostaje moćna i kredibilna sila, koja može da ispunjava svoju misiju sve dok to bude potrebno - rekao je Skaparoti, prenosi AP.

Američki general danas je posetio komandu Kfora u Prištini, a razgovarao je i sa lokalnim zvaničnicima i ambasadorima zapadnih zemalja. U razgovoru sa ambasadorima, Skaparoti je izrazio zabrinutost zbog, kako je ocenio, pokušaja Rusije da ostvari svoj uticaj u regionu, pri čemu je posebno skrenuo pažnju "na medijske dezinformacije i političke uticaje" Moskve.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.