Vučić poručio u Prokuplju: Nisam došao po vaše glasove, nego da kažem da srpsko srce neće prestati da kuca za Kosovo!
Foto: Printskrin/RTS

100 godina od Topličkog ustanka

Vučić poručio u Prokuplju: Nisam došao po vaše glasove, nego da kažem da srpsko srce neće prestati da kuca za Kosovo!

Premijer Vučić, koji je predvodio ceremoniju u Prokuplju, i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik položili su lovorove vence uz intoniranje državne himne
Objavljeno: 14:08h

Vučić je rekao da Srbija danas "zna, ume i hoće da veruje u sebe" i u svoje potomke.

- Mi smo naslednici onih koji su nekoga izgubili, onih koji su sve za našu Srbiju dali - rekao je Vučić i dodao da mora da se pokaže srpski ponos.

Premijer Srbije je rekao da je srpski narod izrastao iz onih koji su mogli da budu pobeđeni, ali nikada poniženi.

foto: Printskrin/RTS

Vučić je istakao da je Toplički ustanak jedini ustanak "protiv tiranske vlasti tokom Velikog rata" - Prvog svetskog rata, a da su Srbi borili najvrednije ideale - pravdu i slobodu, dok je "tiranin hteo da ukine srpski jezik i spaljivao knjige na njenu, srpske ikone zamenjivao bugarskim i učio srpsku decu da su Bugari".

- Da su Srbima pravda i sloboda najvredniji ideali za koje će uvek biti spremni da se bore i da za njihovo ostvarenje život daju, dokazali su na današnji dan vek ranije kada su podigli ustanak protiv bugarskih i austrougarskih okupatora na teritoriji Toplice, Jablanice i Puste reke - rekao je Vučić.

foto: Printskrin/RTS

Istakao je da je srpski narod za Srbiju uvek davao svoje živote, jer mu je zemlja uvek bila važnija od svega.

- Naterati Srbina da puca na Srbina naum je koji su tokom čitave istorije pokušali da sprovode naši neprijatelji - ocenio je Vučić i dodao da su "srpski junaci otišli u boj i time zaslužili srpsku slavu protiv šest puta brojnijeg neprijatelja".

Premijer je rekao da nikako ne računa da će Srbiju podeliti, i da Srbija nikada neće ustati protiv Republike Srpske, niti obrnuto.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.