HARADINAJA ŽRTVUJU SRBIJI ZBOG GRANICE SA CRNOM GOROM! Albanski stručnjak za bezbednost tvrdi da je ovo pozadina odluke suda!
Foto: Profimedia

da li ovde ima istine?

HARADINAJA ŽRTVUJU SRBIJI ZBOG GRANICE SA CRNOM GOROM! Albanski stručnjak za bezbednost tvrdi da je ovo pozadina odluke suda!

- Po svoj prilici, ovo ima veze sa razgraničenjem sa Crnom Gorom - napisao je Avni Islami
Objavljeno: 10:23h

Albanski stručnjak za bezbednost Avni Islami komentarisao je na Fejsbuku današnju odluku suda u Kolmaru, kojom je odluka o izručenju Ramuša Haradinaja Srbiji odložena za 6. april.

Po njegovom mišljenju, ova odluka je politička odluka koja je povezana sa slučajem razgraničenja Kosova i Crne Gore, i svojevrstan je pritisak na Prištinu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Nastavak pritvora bivšem premijeru Kosova za mesec dana znak je da je ovo reč o čisto političkom suđenju. Po svoj prilici, ovo ima veze sa razgraničenjem sa Crnom Gorom. Treba da bude žrtvovan general Ramuš Haradinaj zbog sporne granice sa Crnom Gorom? Da vidimo da li će sve ostati u granicama morala? - napisao je Islami.

foto: Facebook/Avni Islami

Jutros je francuski Apelacioni sud u Kolmaru doneo odluku da odluku o izručenju Srbiji Ramuša Haradinaja, koji se sumnjiči za ratne zločine na Kosovu, donese 6. aprila, posle razmatranja dodatnih informacija.

Inače, posebna komisija utvrđivala je granicu između Kosova i Crne Gore, ukupne dužine 79 kilometara. Albanski meštani pograničnih sela tvrde da je Crna Gora "ušla" na teritoriju Kosova čak 40 kilometara, ali međunarodna ekspertska komisija nije registrovala nikakve nepravilnosti u procesu razgraničenja.

I Kosovo i Crna Gora se pozivaju na granice odrećene Ustavom SFRJ iz 1974. godine, samo ih različito tumače.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.