MALTRETIRALI IH, GURALI, PA FIZIČKI NASRNULI NA NJIH: Oglasila se kancelarija za KiM o napadu na DECU u Žitkovcu
ROSU, Foto: Beta / Igor Majstorović

SRAMOTA!

MALTRETIRALI IH, GURALI, PA FIZIČKI NASRNULI NA NJIH: Oglasila se kancelarija za KiM o napadu na DECU u Žitkovcu

Očekujemo hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca, jer dok Srbi nevini stradaju u Kurtijevim kazamatima, dotle ni za jedan napad na Srbe nema kaznjavanja počinilaca

Objavljeno:

Pripadnici Kurtijeve policije Rosu večeras su u Žitkovcu kraj Zvečana brutalno pretukli dvoje dece.

Oni su ih prisilno zaustavili dok su vozili kvad, maltretirali ih, gurali, a potom ifizički na njih nasrnuli.

Brat i sestra su sa modricama i hematomima u pratnji majke primljeni odmah u KBC Kosovska Mitrovica, na odeljenje hirurgije gde im se ukazuje sva neophodna pomoć i vrši kompletna dijagnostika, od ultrazvuka, rendgena, a zbog pretrpljenog stresa i šoka biće im na raspolaganju i svaka druga vrsta pomoći i podrške.

Sada je jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na severu Kosova i Metohije. Oni nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji.

Zastrašujuće je da se institucionalno i fizičko nasilje koje nad Srbima svakodnevno vrši Aljbin Kurti ponovo preliva na našu decu, koja takođe nisu pošteđena Kurtijevog terora.

Očekujeno hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca, jer dok Srbi nevini stradaju u Kurtijevim kazamatima, dotle ni za jedan napad na Srbe nema kaznjavanja počinilaca.

Jedno je izvesno - dok god je Kurtijeva policija na severu KiM, dotle neće biti ni mira ni bezbednosti za Srbe a stepen njihove ugroženosti mnogostruko se uvećava iz dana u dan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.