UZALUD SE NADA: Hrvati ne mogu da daju Morini ono što on traži da ga ne bi izručili Srbiji! (FOTO) (VIDEO)
Foto: ap

hrvati mu ne mogu pomoći

UZALUD SE NADA: Hrvati ne mogu da daju Morini ono što on traži da ga ne bi izručili Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Da li ovo znači da će biti izručen Srbiji?

Objavljeno:

Advokat Toma Fila izjavio je danas da Ismail Morina, osumnjičen da je pre tri godine dronom prekinuo fudbalsku utakmicu Srbije i Albanije u Beogradu, nema osnova za traženje azila u Hrvatskoj.

foto: Fonet

Fila je to rekao za Sputnjik, a povodom informacije da je Morina zatražio politički azil u Hrvatskoj, kako ne bi bio izručen Srbiji.

- Azil se traži kad si protiv svoje države, odnosno kada smatraš da je ona protiv tebe. U ovoj situaciji moguće je samo da Hrvati procene da li će on dobiti pošteno suđenje u Beogradu ili neće. Ako odbiju da ga izruče Srbiji, odbiće ga kao u slučaju Haradinaj, kada je rečeno da kod nas ne bi mogao da dobije pošteno suđenje. To je jedini osnov po kome mogu da ga zadrže u zemlji - rekao je Fila.

Oni su Srbi, ali ne vole Zvezdu i Partizan, već Milan! A, mi smo bili sa njima na gostovanju u Rumuniji! (FOTO) (VIDEO)

Morina je uhapšen u junu u Hrvatskoj po poternici iz Srbije, a sud u Dubrovniku je prošle nedelje odlučio da 35-godišnjeg Albanca izruči Beogradu.

Prijateljska utakmica? Ne bismo rekli! OPŠTA TUČA na košarkaškoj utakmici Albanije i Kosova! (FOTO)

On je izazvao incidente na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu između Srbije i Albanije kada je na stadion pustio dron sa zastavom Velike Albanije.

Zahtev za međunarodnu pravnu zaštitu u Hrvatskoj i u institucijama Evropske unije podnet je u očekivanju odluke o žalbi na prvostepenu odluku o izručenju Morine, a koju treba da donese Vrhovni sud Hrvatske.

KAKAV POTEZ DINAMO ZAGREBA: Zbog Partizana besplatno na derbi Hrvatske! (VIDEO)

Kako se navodi, taj sud nema rok za odlučivanje, ali procedura o žalbi traje dva do tri meseca, ali bi zahtev za azil mogao da odloži ekstradiciju za šest do deset meseci, predviđa njegov branilac Darko Butigan.

Verovali ili ne, Grobari moraju da navijaju za Crvenu zvezdu! I to nije sve... (FOTO)

U međuvremenu, Fudbalski savez Albanije u Tirani saopštio je da je poslao svog pravnog predstavnika kako bi pomogao u slučaju Morine.

DELIJE PLANIRAJU NEŠTO NEVIĐENO U PRAGU! Neće biti mesta za sve! (FOTO) (VIDEO)

Portparol Saveza Denis Bastari rekao je da je albanski premijer Edi Rama obećao "maksimalne napore kako bi to pitanje bilo uskoro rešeno, a Ismail Morina oslobođen što pre".

BONUS VIDEO: Vladimir Lučić za Espreso sa priprema košarkaške reprezentacije Srbije

(Espreso.co.rs/ Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.