ZBOG KOSOVA CELA EVROPA IDE NAZAD U SREDNJI VEK: Ovako bi izgledala mapa Evrope da svi koji žele DOBIJU NEZAVISNOST!
Foto: Theo Deutinger

uzrok i posledica

ZBOG KOSOVA CELA EVROPA IDE NAZAD U SREDNJI VEK: Ovako bi izgledala mapa Evrope da svi koji žele DOBIJU NEZAVISNOST!

Pandorina kutija otvorena je u Srbiji, ovo su posledice

Objavljeno:

Mnogi su upozoravali, posle jednostranog i nelegalnog proglašenja nezavisnosti Kosova, da će to imati jake posledice po Evropu i ceo svet.

Jer, kada dozvolite jedan presedan i kršenje međunarodnog prava, kao što je bio slučaj sa Kosovom, otvorili ste "Pandorinu kutiju", i faktički dali dozvolu svima koji to žele, da traže (i dobiju) otcepljenje od matične države.

Da je ovo predviđanje istinito, pokazuje se ovih dana, na primeru Katalonije, dok ostali separatisti strpljivo čekaju na svojih pet minuta.

Na internetu se pojavila mapa Evrope, onakva kakva bi bila da svi pokreti za nezavisnost na Starom kontinentu uspeju.

Tako bi, pišu autori ove studije, Španija raspala na Asturiju, Kantabriju, Baskiju, La Riohu, Aran, Kataloniju, Aragon, Leon, Andaluziju, Galiciju, Valensiju, Mursiju i Balearska ostrva.

Od Francuske bi nastale Okcitanija, Nica, Serboga, Alzas, Savoja, Korzika, Normandija i Bretanja, a od Velike Britanije Škotska, Hebriti, Orkni, Šetland, Jorkšir, Nortamberlend, Vels, Mersija, Kornvol, Vajt, Devoj, Veseks i Men.

Od Belgije bi nastale Flandrija i Valonija, Frizija bi se odvojila od Holandije, a od Nemačke bi se odvojili Švabija, Lužička republika, Bavarska, Šlezvig-Holštajn, Frakonija i Bornholm.

U Skandinaviji bi se pojavile nove države - Skanija, Alandska ostrva, Sapmi, Jemtland i Kainuu.

Italija bi se raspala na Aostu, Liguriju, Lombardiju, Ticino, Južni Tirol, Veneciju, Friuli, Siciliju, Sardiniju i Padaniju.

Češka bi postala Bohemija i Moravska, a od Slovačke bi se odvojila Karpatska Rutenija.

Kad je reč o Grčkoj, Albanci bi uzeli Severni Epir, a od Srbije bi se odvojili, osim Kosova, Vojvodina, Sandžak i Preševska oblast.

Republika Srpska bi se odvojila od BiH, a od Hrvatske Istra.

Od Rumunije bi nezavisnost dobili Transilvanija i Sekelj, a od Poljske Šlezija i Kašubija.

Kad je reč o istoku Evrope, tamo je još komplikovanija situacija: Rusija bi se raspala na Ingriju, Kareliju, Krasnodarsku oblast, Rostovsku oblast, Komi, Baškortostan, Tatarstan, Udmurtiju, Mari El, Čuvašku, Mordoviju, Voronješku oblast i Kalmikiju, a proruske snage bi odvojile delove Litvanije i Letonije.

Od Ukrajine bi nastali Harkovska republika, Krim, Novorusija i Gagauzija, dok bi se od Moldavije odvojila Transnjistrija.

Kad je reč o kavkaskim zemljama, tamo je situacija komplikovana. Pored Kurdistana, komšija iz Azije, nezavisnost od Azerbejdžana, Gruzije i Jermenije bi dobili Lezgistan, Adigeja, Karačaj-Čerkezija, Abhazija, Kabardino-Balkarija, Južna Osetija, Ingušetija, Čečenija, Dagestan, Adžara, Nagorno Karabah i Tališ-Mugan.

Veselo, zar ne? A sve zbog Kosova.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.