Vučić superstar na Kosovu, svi hteli da naprave selfi s njim! (FOTO)

bombe ga nisu uplašile

Vučić superstar na Kosovu, svi hteli da naprave selfi s njim! (FOTO)

Srpski premijer u južnoj pokrajini poručio da nije od onih koji cmizdre
Objavljeno: 12:35h

Premijer Aleksandar Vučić danas boravi na Kosovu, gde je do sada posetio Leposavić, manastir Banjska i Kosovsku Mitrovicu.

Posetu je otpočeo u senci teškog napada koji se dogodio rano jutros, kad je na halu u Zubinom potoku, u kojoj je trebalo da se obrati građanima, bačena eksplozivna naprava i pucano iz automatskog oružja.
Tanjug
Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji takođe boravi na Kosovu, ocenio je da je reč o terorističkom činu i da je, prema prvim policijskim saznanjima, napad izvela grupa zasad nepoznatih lica.
Premijer je, uprkos tome, tačno po planu stigao u Leposavić, a na ulazu u Trepču dočekali su ga direktor Trepče Jovan Dimkić, rukovodstvo Trepče, ministri Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić i Zlatibor Lončar, direktor kancelarije za KiM Marko Đurić, kao i srpski predstavnici u kosovskoj vladi. - Nisam od onih koji cmizdre, plaču i kukaju i cela poseta će teći kako je i planirano - poručio je Vučić nakon posete manastiru Banjska.
U hali je u vreme napada bilo deset radnika koji su montirali binu. Nije bilo povređenih i svi radnicu su sada bezbedni. Policija je izašla na lice mesta i uviđaj je u toku.
- Snagu Srbiju ništa ne može da uplaši - rekao je Vučić obraćajući se građanima i rudarima Trepče i dodao da se prevario svako ko je mislio da će ga zastrašiti i odvratiti od posete Kosovu. - Srbi sa Kosova i Metohije deo su naše države - dodao je on i naglasio da nikada neće praviti razliku između građana u centralnoj Srbiji i južnoj pokrajini. Vučić je podvukao da onaj ko nije jak u svetu, ko nema dovoljno prijatelja - ni na koji način ne može da zaštiti srpski narod.
- Potrebna je jaka, slobodna, ujedinjena Srbije, ne rascepkana i posvađana. Važno je da imamo snažan uticaj u glavnim gradovima sveta, i samo takva snažna Srbija može da brani interese i zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji - naglasio je on. Kako je naveo, prazne su priče da se to može rešavati sekirom i dodao da bi to bilo samo šteta za naš narod u pokrajini.
On je dodao da se i dalje zalaže za to da se s Prištinom sve rešava razgovorima i da Srbija neće postavljati nikakve ultimatume i dodao da od Prištine očekuje da ispuni svoje obaveze i pridržava se svega što je potpisano, pa i u slučaju Zajednice srpskih opština. Upitan o inauguraciji predsednika Kosova Hašima Tačija i eventualnom priznanju Kosova, Vučić je rekao da se to neće desiti dok je on premijer, iako će predstojeći izbori to možda i omogućiti, ali da on ipak ne polaže nade u to. Vučić je najavio otvaranje fabrike baterija i akumulatora u Zvečanu, koja bi trebalo da zaposli više od 200 ljudi, kao i otvaranje kompleksa Rajska Banja, lečilišta u blizini samog mesta Banjska, kao i druge razvojne projekte.
Episkop Teodosije izrazio je zahvalnost i rekao da je pomoć Vlade Srbije izuzetno značajna i da je veća nego u ranijem periodu. - Bez podrške Vlade i države ne bismo opstali - kazao je Teodosije. Mesta koja obilazi premijer, pa i sama Banjska oblepljena su plakatima sa porukom "Predsedniče Vlade, dobro došao na srpski Kosmet". (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.