PRELAZ MERDARE: Kosovska policija skida tablice sa srpskih vozila
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Kosovoonline

haos

PRELAZ MERDARE: Kosovska policija skida tablice sa srpskih vozila

Na prelazima Jarinje, Brnjak kao i na Merdaru od jutros je počela primena recipročnih mera vlade iz Prištine za automobile sa srpskim registarskim oznakama koji ulaze na Kosovo

Objavljeno:

Veliki broj Srba iz Gračanice i okolnih srpskih sela je i na prelazu Merdare kako bi izvadili probne tablice, javlja reporter Kosovo onlajna.

Da bi se izvadile probne tablice neophodno je da se uđe automobilima u centralnu Srbiju kako bi kosovska policija evidentirala ulaz i izlaz.

Službenik tzv. kosovske policije potvrdio je za Kosovo onlajn da se od sutra privremene tablice mogu izvaditi u opštinskim registracionim centrima.

Policija zaustavlja vozila sa srpskim tablicama i upozorava vozače da imaju rok od pet dana da izvade privremene tablice.

Na prelazima Jarinje, Brnjak kao i na Merdaru od jutros je počela primena recipročnih mera vlade iz Prištine za automobile sa srpskim registarskim oznakama koji ulaze na Kosovo.

Vozači su tom odlukom primorani da sa automobila skinu registarske oznake Republike Srbije i postave privremene "RKS" tablice koje koštaju pet evra i važe dva meseca.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.