ALBANSKI MEDIJI: Ni posle pozivnog broja Kosovo neće biti priznato!
Foto: AP

džaba im 383

ALBANSKI MEDIJI: Ni posle pozivnog broja Kosovo neće biti priznato!

Dokumenta vezana za sporazum Beograda i Prištine o telefonskom broju pokazuju da će ITU u tehničke anekse uključiti fusnotu o Kosovu, navodi "Koha"
Objavljeno:

Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) neće priznati nezavisnost Kosova čak ni nakon dodeljivanja pozivnog broja, piše prištinski list "Koha ditore".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dokumenta vezana za sporazum Beograda i Prištine o telefonskom broju pokazuju da će ITU u tehničke anekse uključiti fusnotu o Kosovu, navodi "Koha".

Reč je o fusnoti o neprejudiciranju stavova o statusu, u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i Mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova, dodaje kosovski list. Istovremeno, lider Incijative za Kosovo (NISMA) Fatmir Ljimaj rekao je da je, sporazumom postignutim u Briselu o pozivnom broju za Kosovo, kosovska vlada omogućila srpskom operateru da funkcioniše na Kosovu, prenosi danas Kosovapres. Prema njegovim recima, kosovska vlada je ignorisala i prekršila važeće zakone. Kako je Ljimaj naveo na Fejsbuku, tim sporazumom je, pored druge ekonomske štete, definitivno narušena tržišna vrednost Pošte i telekomunikacija Kosova.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.