JOŠ NIJE GOTOVO, UPRKOS HRVATSKOJ BLOKADI: Moguće da se danas otvore SVA TRI poglavlja!
Foto: Beta

čeka se

JOŠ NIJE GOTOVO, UPRKOS HRVATSKOJ BLOKADI: Moguće da se danas otvore SVA TRI poglavlja!

Nemci snažno pritiskaju Hrvate da odustanu od blokade poglavlja 26
Objavljeno: 12:23h

Velika borba je u Briselu oko otvaranja poglavlja u pregovorima Srbije i EU. Nemci snažno pritiskaju Hrvate da odustanu od blokade poglavlja 26.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pored Hrvatske, i Bugarska je imala primedbe u vezi otvaranja poglavlja 26, ali je svoje zahteve povukla. Nije isključeno da će se do 18 časova, kada je zakazano obraćanje premijera Aleksandra Vučića javnosti možda otvoriti i "sporno poglavlje".

Hrvatska je juče blokirala otvaranje poglavlja 26, a Vučić je nakon toga, u znak protesta, napustio Brisel i vratio se avionom u Beograd.

- Dosta mi je hrvatskog iživljavanja! Srbija je sve vreme bila strpljiva, i trudila se da ne reaguje, ali će od sada drugačije razgovarati - rekao je Vučić.

Evropska unija i Srbija će danas na međuvladinoj konferenciji otvoriti poglavlja 5 i 25, o javnim nabavkama i nauci, a Hrvatska i dalje blokira poglavlje 26 o obrazovanju i kulturi insistirajući na dosadašnjim zahtevima da se u pregovore ubace i pitanja vezana za hrvatsku manjinu u Srbiji i povratka kulturnih dobara.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.